Фітотерапевт Євген Левковський, 69 років, радить з осені по весну щодня пити шипшиновий напій. Каже, у її плодах вітаміну С більше, ніж у лимонах. Головне — правильно приготувати напій.
— Більшість запарюють шипшину і п"ють ледь рожеву водичку, а там мало вітаміну, — наголошує. — При кип"ятінні він руйнується. Я спочатку заливаю шипшину водою кімнатної температури і даю постояти години дві, поки розбухне й розм"якне. Тоді зливаю воду, розтираю шипшину на пюре, знову заливаю прокип"яченою тепленькою водою. Так має стояти ніч.
Зранку напій проціджують. П"ють натщесерце.
— Якщо не відцідити, траплятимуться зернятка. Вони ворсисті, можуть лоскотати. Особливо раджу пити шипшину літнім людям, вона і від грипу захистить, і кров омолодить.
Коментарі