Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 06:06

Лущення рук знімає гліцеринова маска

— Зимою не можу дати ради із лущенням рук. Кремом доводиться мастити по п'ять-шість разів. Кума порадила робити тричі на тиждень маски й не треба тратитися на крем, — говорить 42-річна Аліна Ромась із міста Карлівка Полтавської області. — Роблю ромашкову маску з борошном, щоб трималася купи й не стікала по руках.

Заливає склянкою окропу 2 ст. л. сухого ромашкового цвіту. Настоює 1 год., цідить і додає в настій 3 ст. л. борошна. Робить це поступово, щоб не було грудочок. Наприкінці наливає 2 ч. л. олії і наносить маску на руки на 20 хв. Змиває теплою водою і мастить кремом.

— Ще можна купити в аптеці пляшечку гліцерину і з ним зробити маску. Коштує копійки, але дуже допомагає.

Розрізує лимон на дві частини. З однієї вичавлює сік. Змішує 100 мл теплої води, 20 мл гліцерину і лимонний сік. Увечері перед сном наносить маску на руки. Або ж можна змішати 3 ст. л. води, 2 ст. л. гліцерину та п'ять кра­пель нашатирного спирту. Усе перемішує і втирає у вологу шкіру. Чекає 10 хв. Серветкою знімає залишки суміші.

— Колись пробувала мастити руки й обличчя шматком лимону. Від нього шкіра посвітліла, тому вирішила ще з ним щось зробити.

Для лимонної маски змішує склянку густої сметани з яєчним жовтком і соком лимона. Два шматки марлі складає удвоє. Мають бути розміром з руку. На них наносить суміш і прикладає до шкіри. Зверху компрес накриває целофановою плівкою і рушником на 15–20 хв. Потім миє руки теплою водою і мастить зволожувальним кремом.

Зараз ви читаєте новину «Лущення рук знімає гліцеринова маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути