Учені Центру вивчення ока в Австралії з"ясували, що риба, горіхи й оливкова олія допомагають запобігти захворюванням органів зору. Ймовірність сліпоти та хвороб очей знижує жирна кислота омега-3, що міститься у цих продуктах.
Якщо їсти рибу хоча б раз на тиждень, ризик осліпнути знижується на 31%. Також риба, горіхи й оливкова олія захищають від утворення бляшок у кровоносних судинах, знімають запалення на сітківці.
— Самим лише збалансованим раціоном проблеми з очима вирішити не можна, — запевняє приватний офтальмолог Оксана Молебна, 45 років, із Києва. — Риба дуже багата на вітаміни А, В, Е, D. Вони корисні для зору. Однак жоден із продуктів не містить усіх необхідних для людини вітамінів і мікроелементів. До того ж, якщо пацієнт має недугу печінки або підшлункової залози, йому не можна вживати багато олії та горіхів. Хворим на цукровий діабет слід дотримуватися дієти.
Лікарка радить поєднувати правильне харчування із фізкультурою.
— Нині в багатьох, зокрема дітей, знижується зір через так званий "комп"ютерний синдром". Збільшилося зорове навантаження. Майже половина третьокласників мають проблеми з очима.
Коментарі