понеділок, 19 грудня 2016 05:15

Пряму кишку необхідно обстежувати раз на рік
2

 Сергій Морозов, лікар медичного центру ”Оксфорд Медікал”

— Останнім часом ректороманоскопію все частіше застосовують у профілактичних цілях. Так можна діагностувати пухлинні й передпухлинні процеси, — розповідає головний лікар медичного центру "Оксфорд Медікал" Сергій Морозов. — Це ендоскопічне дослідження прямої кишки шляхом огляду її внутрішньої поверхні за допомогою приладу — ректороманоскопа. Метод є максимально точний і достовірний.

Проктологи рекомендують проходити процеду­ру раз на рік всім пацієнтам після 40 років. Це потрібно для раннього виявлення доброякісних і злоякісних пухлин.

— Приводом для призначення ректороманоскопії є симптоми, характерні для захворювань прямої кишки, — продовжує лікар. — Біль в області анального отвору, закрепи та діареї, дискомфорт під час випорожнень, кровотеча, виділення у вигляді гною чи слизу. Також відчуття стороннього предмета в прямій кишці, відчуття неповного випорожнення, при підозрі на онкологічну патологію кишечника, при хронічному геморої й запаленні кишечника.

У центрі для ретельної діагностики також застосовують відео­аноскопію. Людина може сама побачити стан своєї прямої кишки, а не змушена вірити лікарю на слово. Апарат дозволяє зберегти відзняту інформацію та відслідкувати зміни стану кишки в процесі лікування. Під час аноскопії найчастіше діагностують геморой різних стадій, тріщини прямої кишки, анальні поліпи, рак анального каналу.

Метод лікування геморою може вибрати тільки лікар-проктолог ­після огляду пацієнта.

— Найпоширенішими в світі є два методи безопераційного ­лікування. Це вакуумне лігування латексними кільцями й доплерівська дезартеризація Хал-Рар. При виборі лігування латексними кільцями внутрішніх гемороїдальних вузлів його можна провести одразу після огляду лікаря, — каже Сергій Морозов. — Процедура безболісна та не потребує знеболення. Триває декілька хвилин. Доплерівську дезартеризацію Хал-Рар виконують під місцевим знеболенням. Загальну анестезію не застосовують. Після процедури пацієнт перебуває під наглядом лікарів в медцентрі до 2 годин. Людина не втрачає працездатність і може далі займатися справами.

Отримати консультацію можна за тел: 0(432) 67 70 00; 0(68) 271 21 21; 0(73) 271 21 21

Зараз ви читаєте новину «Пряму кишку необхідно обстежувати раз на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути