Ексклюзиви
середа, 23 березня 2011 04:30

Проблема питної води може бути вирішена

На сьогодні 1,5 млрд людей у світі відчувають нестачу питної води. Щодня в річки й озера скидають близько 6 млн т різних відходів. 70% загальної площі нашої планети — це вода. Але, якщо ми зберемо її у 20-літровий бутель, лише столова ложка цієї води буде придатна до споживання.

У середині ХХІ ст. нестачу чистої питної води відчують 7 млрд людей. Проблема питної води в Україні також дуже гостра. Майже 4,6 млн українців у 25 регіонах країни отримують воду з відхиленням від нормативних вимог. Хлориди, сульфати, фтор, залізо, нітрати та аміак накопичуються в організмі й "забруднюють" його так само, як до цього забруднили воду.

Iнформацiйнi війни між виробниками фільтрів і бутильованої води, необґрунтовані чутки спантеличують людей та викликають зневіру. Тому компанія "Небесна Криниця" ініціювала публічну інформаційну кампанію з проблеми питної води, її впливу на здоров'я. Як повідомляє ВООЗ, майже 80% усіх захворювань людини пов'язані з низькою якістю питної води. Хлор, загальноприйнятий засіб дезінфекції водопровідної води, дуже шкідливий та спричинює безліч важких захворювань — онкологія, хвороби серця і судин, передчасне старіння. Навпаки — вживання чистої води — найкраща профілактика хвороб, починаючи з гастритів та мігреней і закінчуючи астмою, онкологією.

Мета кампанії — інформування людей щодо альтернативних джерел питної води, способів очищення та правил вживання води для підтримки здоров'я і покращення якості життя.

Перший етап — проведення "гарячої лінії" спільно з всеукраїнським виданням. У Всесвітній день води, 22 березня, експерт з якості компанії "Небесна Криниця" Євгенiя Кривонос відповідала на запитання стосовно проблем питної води. Другий — інтегрування навчальної програми про воду в освітні установи країни та запровадження Національного конкурсу винаходів і відкриттів у галузі екологiї води серед школярів та студентів.

Навіть не маючи потужної лабораторії, ви можете перевірити якість питної води. Треба лише наповнити склянку та дати їй відстоятися декілька днів. Колір, смак і запах цієї рідини кращий доказ того, що проблема забруднення питної води не вигадка.

Кожен українець має право знати, обирати та бути здоровим!

З відеозаписами "гарячої лінії" можна ознайомитися на сайті www.krinitsa.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Проблема питної води може бути вирішена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути