понеділок, 12 червня 2017 00:55

Прищі на носі свідчать про хвороби серця

Автор: www.med-explorer.ru
  За висипаннями на обличчі можна діагностувати більше десятка захворювань внутрішніх органів
За висипаннями на обличчі можна діагностувати більше десятка захворювань внутрішніх органів

— Навесні з'явилися прищі на носі й підборідді. Пішла до дерматолога, щоб на­значив мазь. Він сказав пройти медогляд у десяти спеціалістів. Після діагностики виявили порушення в кардіограмі. Коли полікувала серце, висип зник, — розповідає 28-річна Аліса Туровська із Хмельницького.

За висипаннями на обличчі можна діагностувати більше десятка захворювань внутрішніх органів. Перш ніж лікувати шкіру, необхідно пройти загальне обстеження й визначити, чи не загострилися хвороби з потеп­лінням.

— Часто думають, що прищі на обличчі з'являються від поганого догляду за шкірою — не так вмивалися чи неправильно підібрали крем. Проте якщо у вас не було всю зиму висипу, а навесні він з'явився — це свідчить про збій у роботі імунної системи, — каже дерматолог Лілія Занькова, 36 років, із Хмельницького. — Висипання на носі можуть свідчити про недугу серця. Якщо хворий шлунок — обсипле між бровами на лобі та навколо уст. На щоках прищі з'являються при негараздах із легенями, а на підборідді — при гормональних збоях.

Одночасно з лікуванням хвороб, яке припишуть медики, покращити стан шкіри допоможе вживання вітамінів і зміна способу життя.

— Роботу органів травлення покращать продукти, які містять клітковину. Це злаки, малина, сушені фініки та свіжі авокадо. Не корисні — алкоголь і надто жирна їжа. Часто люди з обсипаним носом надмірно нервуються, недосипають і доводять себе до виснаження. Їм вилікувати шкіру може допомогти візит до психолога.

Зараз ви читаєте новину «Прищі на носі свідчать про хвороби серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути