понеділок, 14 січня 2019 07:51

При викривленій перетинці вночі посилюється хропіння

Автор: www.estheticmed.ru
  Операція з виправлення носової перетинки триває під загальним наркозом одну–дві години. Ніс повністю заживає за тиждень
Операція з виправлення носової перетинки триває під загальним наркозом одну–дві години. Ніс повністю заживає за тиждень

— Мінлива погода змушує хворіти. То мокрий сніг ліпить, то морози вдарять, — каже Олена Михайленко, 29 років, із Полтави. — Взялася лікувати гайморит, але мусила робити операцію. Лікар сказав, що через скривлену перетинку носа слиз при запаленні не може вийти назовні. Боялася операції, щоб не знівечили носа. Зробили три проколи і за три дні виписали додому.

— Повторне запалення гайморових пазух виникає через скривлену перетинку, — пояснює Богдан Біль, 50 років, головний отоларинголог Києва, кандидат медичних наук. — Важливо якомога раніше звернутися до лікаря, щоб уникнути ускладнень. Частіше виникають у тих, хто має цукровий діабет, патологію щитоподібної залози, проб­леми з серцем і судинами.

При скривленій перетинці вночі посилюється хропіння. Людина швидко втомлюється, не може зосередитися на роботі.

— Якщо залишити все як є, порушиться робота судин. Викривлена перетинка носа спричинятиме часті загострення гаймориту, кровотечу з носа. Погіршиться нюх.

Зміщення перетинки лікар діагностує за допомогою спеціального дзеркала. Комп'ютерна томографія дає можливість до міліметра розгледіти, на скільки та в який бік зміщена перетинка. Тоді призначає операцію, яка триває під загальним наркозом 1–2 год.

Хірург робить невеликий розріз слизової і відшаровує її від кістки. Далі вирізає хрящ, заново складає перетинку, зшиває. У ніздрі встановлює марлеві тампони для зупинки кровотечі та захисту від інфекції. Також фіксують ніс посередині. Їх знімають за кілька днів.

Утворюється новий хрящ. Ніс повністю заживає за тиждень. Пацієнта виписують на другий-третій день після операції. Призначають антибіотики для профілактики інфекційних ускладнень. Після видалення тампонів із носа лікар повинен переконатися, що немає ризику кровотечі та післяопераційних спайок або гематом. Два тижні не можна працювати фізично або займатися спортом, щоб не підвищився тиск.

— Краще тиждень обійтися без лазні. Проте корисно увімкнути в кімнаті зволожувач повітря. Тоді дихати носом буде легше. Судини, ще не відновлені після операції, не перевантажуватимуться.

Зараз ви читаєте новину «При викривленій перетинці вночі посилюється хропіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути