Ексклюзиви
середа, 07 березня 2012 07:00

Пізня вечеря псує суглоби

Після 30 років кожна людина починає страждати на остеохондроз, розповідає столичний невропатолог 41-річний Максим Бурба. Кальцієві солі відкладаються на хребцях, тому ті втрачають еластичність і чіпляють нерви. Людина відчуває біль.

— Захворювання виникає через порушення обміну речовин. Уражені ділянки хребців і нерви провокують хвороби внутрішніх органів. Бувало, що приходить дід із хворою спиною, жаліється на серце. Починаю лікувати хребет. Згодом болі в серці минають. Усі болячки починаються з хворого хребта. Остеохондроз, якщо не лікувати, переростає в остеопороз,  випирання дисків.

Киянка 37-річна Яна Филипчук рік тому видалила грижу з хребта. Хворіла вісім років.

— В останній рік працювала за комп'ютером, сидячи на колінах. Якось виходила з машини, і мене ніби перерубали навпіл. Такий дикий біль був — упала і не змогла підвестися. Приїхала "швидка", зробили укол. Три місяці лежала вдома, боялася поворухнутися. Потім  зробила МРТ. Виявили 7-міліметрову грижу в попереку. Лікарі казали, якщо знову впаду, може паралізувати. Ризикнула піти на операцію. Реабілітацію проходила за кордоном. Робила спеціальну гімнастику із тренером, масажі. Бережу себе — більш як кілограм не підіймаю, не сиджу на протягах.

— Біль у спині часто починається через неправильне харчування. Найактивніше травлення — з 12.00 до 14.00. Потім іде на спад. Те, що ми після шостої вечора кидаємо всередину, гниє. Потім усмоктується у кров і розноситься по всьому організму.  Фахівці з індійської медицини аюрведи кажуть: якщо їсти після шостої — болітимуть суглоби, утворяться камені в нирках.

Профілактика починається з очищення кишківника, печінки. Лікар 23 роки не вживає м'яса, риби, яєць. Один день на тиждень нічого не їсть, п'є лише воду. Голодуванням розвантажує організм від шлаків, токсинів, покращує самопочуття.

— За цей час виходить усе зайве, тому на хребті нічому відкладатися. Щоб спина залишалася здоровою, робіть ранкову гімнастику. Витягуйте хребет на турніку, дошці Євмінова. Тоді покращиться кровообіг, суглоби стануть еластичніші, м'язи зміцніють.

Радить проходити курси масажу двічі на рік. Тоді біль не турбуватиме навіть після цілоденної роботи за комп'ютером.

— Людина має великі можливості до самовідновлення. Під час сеансу масажу розслабляється, й організм сам себе лікує. Хребет, внутрішні органи, психіка приходять у норму. В крайніх випадках колю вітаміни вздовж хребта і виписую медикаменти.

Зараз ви читаєте новину «Пізня вечеря псує суглоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути