понеділок, 14 грудня 2015 00:45

Після антибіотиків варто споживати молочні продукти

— Пара таблеток не зашкодять, але якщо пропити курс три-чотири тижні, мікрофлора кишечника буде вражена, — каже столичний дієтолог Оксана Скиталінська. — На когось це зовсім не подіє. А в когось з'являються хронічні болі, холецистит чи навіть панкреатит. Щоб відновити мікрофлору, після лікування антибіотиками слід правильно їсти.

Найперше з раціону ­виключити білкові продукти, що важко перетравлюються.

— Це передусім бобові, цільне молоко, м'ясо грубого волокна, тобто свинина чи яловичина. Замість нього їжте курятину, рибу, кисломолочний сир. Також треба на місяць припинити їсти манну та рисову каші. Відмовитися від випічки, цукерок і солодких фруктів.

Частіше треба купувати топінамбур, хліб із пророслого зерна та висівковий.

— Пийте кефір, йогурти без фруктових добавок. Замість кави — напій із цикорію. Його можна купити у супермаркеті. Їжте печені яблука. Також — потертий буряк, абрикоси. У свіжі салати додавайте мелене насіння льону, а в чай — корінь імбиру.

Зараз ви читаєте новину «Після антибіотиків варто споживати молочні продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути