понеділок, 26 березня 2018 06:05

Підтвердження про угоду з лікарем надсилатимуть у СМС

Із 1 квітня українці зможуть підписувати декларації з сімейними лікарями, терапевтами чи педіатрами. Цей процес не займає багато часу, головне — взяти з собою паспорт, податковий номер і мобільний телефон. Для підпису декларації з педіатром, потрібно мати ще свідоцтво про народження дитини.

— Заклад, у якому працює обраний вами медик, має бути підключеним до системи "Електронне здоров'я". Уточніть цю інформацію в реєстратурі чи лікаря, — каже виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я 55-річна Уляна Супрун. — Тоді ваші дані та контактний телефон внесуть у систему.

Декларації укладають в електронній формі — без бланків, форм або печаток. Щоб унеможливити спроби шахрайства, потрібно буде сказати код, що прийде в СМС на номер мобільного телефону.

Працівник медзакладу роздруковує із системи "Електронне здоров'я" два примірники декларації для перевірки. Пацієнт підписує їх. Один примірник залишає в себе, другий — у лікарні. Тоді в систему надсилають декларацію разом з електронним підписом пацієнта.

— Коли медичний заклад автономізується й укладе договір із Національною службою здоров'я, гроші за ваше обслуговування в обраного лікаря держава сплачуватиме до медичного закладу, — додає Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Підтвердження про угоду з лікарем надсилатимуть у СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути