— Два роки терпіла біль у колінах. Дільничний терапевт сказав, що у мене подагра. Прописав голодування та дієту. Їла вчорашній хліб із висівками. Дозволяла лише одне яйце в день. Не обмежувала себе лише у крупах та свіжих овочах, — розповідає 65-річна Ганна Папіш зі Львова. — На свята з'їла шинки. Наступного дня не могла встати на ноги.
Подагру називають "хворобою м'ясоїдів". Виникає через відкладення в суглобах кристаликів речовини, що утворюється під час обміну пуринів. Їх вміст особливо високий у м'ясних продуктах. Хворіють частіше чоловіки середнього віку. Біль гострий, починається раптово. При подагрі турбують суглоби рук, ніг, гомілковостопні та колінні. Опухають, стають багряно-червоні.
— У колінах відчувала пекучий, здавлюючий, пульсуючий біль. Особливо важко було вночі, до ранку трохи попускало, — говорить Ганна Петрівна. — Напади повторювалися що два місяці, тривали по три-чотири дні. У медичній газеті прочитала рецепт мазі, яка допомагає при болях у суглобах. Цибулину середнього розміру дрібно порізала, обсмажила на олії на невеликому вогні до прозорого стану. На сковорідку з цибулею поклала чайну ложку бджолиного воску. Смажила на слабкому вогні, доки цибуля не стала світло-коричневою. Масу процідила через багатошарову марлеву серветку і злегка віджала. Суміш зберігала в холодильнику в скляній банці.
— Щодня втирала у хворі місця не менше 5 хвилин. Також користувалася засобами, що містять колаген, — продовжує Папіш. — Через місяць як на світ народилася. Тепер усім цей метод лікування раджу. Не впевнена, що кожному допоможе. Але точно не зашкодить. Також маю рецепт iз шести рослин.
Збір із безсмертника, деревію, ромашки, звіробою, бруньок берези, оману перекручує на м'ясорубці, перемішує. Заливає окропом і настоює. П'є за годину до їди.
— До хворих колін прикладала компрес. Два фiкусовi листки подрібнювала та заливала горілкою. Робила компрес із кропиви, бузку та спирту. Перед використанням тиждень настоювала.
Коментарі