Відваром із сухих ягід чорниці львів'янка 31-річна Софія Нестер виводить камені з нирок. Столову ложку сухих плодів заливає склянкою окропу. Настоює 2 год. Приймає відвар по півсклянки двічі на день за півгодини до їди.
— Два роки тому в нирках виявили п'ять камінців, — каже. — Два були по 6 міліметрів, три інші до 4. Час від часу хапало в попереку. Моя бабця в селі любить збирати різні трави. Порадила мені чорницю. Ця рослина виводить солі, пісок із нирок, камінці. Діє як природний антибіотик. Бабця збирає листя в травні-червні — це якраз період цвітіння. На ягоди їжджу з липня по вересень. Плоди і гілки висушуємо на горищі під стріхою, щоб не потрапляло сонце.
Восени на рентгені виявили, що в Софії два більші камені зменшилися на 2 міліметри, а решта розчинилися. Вона продовжує приймати відвари з плодів чорниці. Із листя на роботі в офісі готує чай.
— Засушену гілку заливаю окропом. Накриваю на трохи кришкою, щоб запарилася Получається світложовтий чай, на смак терпко-кислуватий. П'ю не більш як двічі на день, бо діє як сечогінне.
Коментарі