Ексклюзиви
пʼятниця, 11 листопада 2011 00:15

Пиво захищає жінок від остеопорозу

— Дуже люблю пиво. Можу випити цілу пляшку під тараньку, — каже 60-річна Надія Зайченко з Полтави. — Дуже добре після нього почуваюся.

Вчені Кембриджського університету дослідили, що пиво захищає літніх жінок від остеопорозу. За їхніми висновками, достатньо випивати півлітра на день, щоб убезпечитися від переломів.

— Пиво — це джерело дієтичного силікону, який відновлює кісткову масу. Бо з віком вона втрачається та деформується, — каже професор Джонатан Пауелл, автор дослідження. — Цей інгредієнт міститься у бобах, зернових і злаках, але найбільше його у пиві.

Український дієтолог Борис Скачко, 47 років, пояснює, що напій містить рослинні речовини, подібні до жіночих статевих гормонів — естрогенів.

— Фітоестрогени є у хмелі. Діють так само, як жіночі гормони — утримують кальцій у кістках. Пивом жінки також покращують стан шкіри, бо її здоров'я теж пов'язане з гормонами.

Про остеопороз жінкам варто замислюватися після 40 років. У цей час  відбуваються гормональні порушення.

— Крихкість кісток загрожує худим жінкам. Жирова тканина накопичує естрогени, тому у повних гормональна перебудова відбувається легше.

Борис Скачко каже, достатньо пити 200–300 г пива на день. Вид напою значення не має, аби був натуральним. Лікар застерігає від пива тих, хто страждає на мастопатію.

— Це новоутворення напряму залежить від рівня жіночих статевих гормонів. Підвищення рівня естрогенів провокує ріст затвердінь. Жінки з фіброміомою навіть можуть опинитися на столі хірурга. Бо через пиво утворення ростиме й кровоточитиме.

Не варто пити напій перед, під час та після місячних. У цей період у жіночому організмі відбуваються незначні гормональні зрушення.

Зараз ви читаєте новину «Пиво захищає жінок від остеопорозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути