Ексклюзиви
середа, 11 серпня 2010 06:56

Після викидня добре вагітніти в перші півроку

Британські вчені радять жінкам після викидня одразу вагітніти. Під час дослідження вони вивчили дані 30 тис. жінок, які намагалися завагітніти після втрати дитини. Ті, хто зміг це зробити в найближчі шість місяців, у 85% випадків народжували здорову дитину. Їм не робили кесаревого розтину, і в них не було передчасних пологів.

— У жінок від 35 років тривала пауза лише збільшує ризик повторного викидня, — каже лікар Сохіні Бхаттачарія.

Фахівці також з"ясували, що гінекологічні проблеми, які були причиною першої невдалої вагітності, що не місяць посилюються. Це заважає в майбутньому народити здорову дитину.

Всесвітня організація охорони здоров"я, навпаки, рекомендує жінкам поновлювати спроби зачаття не раніше ніж за півроку після викидня.

— Правда є в обох рекомендаціях, — говорить столичний лікар-гінеколог 38-річна Ксенія Хажиленко. — Британські вчені посилаються на те, що викидень був зумовлений хромосомною патологією. При цьому батьки при зачатті були здоровими, а викидень стався як нещасний випадок. Патологія буває тоді, коли плід має не 46 хромосом, як усі люди, а більше або менше. Якщо після викидня жінка зробить точний хромосомний аналіз абортного набору і виявиться, що викидень стався саме через цю патологію, то можна не зволікати — треба продовжувати спроби завагітніти. Якщо ж у плоді не було відхилень, потрібно з"ясовувати, чому стався викидень, і полікуватися. Тільки тоді вагітніти.

Зараз ви читаєте новину «Після викидня добре вагітніти в перші півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути