пʼятниця, 13 травня 2016 06:25

"Після лікування у 80 років бігала, як молода"

Автор: ФОТО надане представниками курорту ”Миргород”
  На курорті ”Миргород” створені умови для відпочинку будь-­якого рівня — від економ-­класу до класу ”люкс”
На курорті ”Миргород” створені умови для відпочинку будь-­якого рівня — від економ-­класу до класу ”люкс”

46-річна Анастасія Саламінова з чоловіком-німцем Леоном, 49 років, ще взимку почали готуватися до літньої відпустки. Шукали, де можна добре відпочити та оздоровитися. Перепитували знайомих, перечитували відгуки на інтернет-форумах. Придбали путівку на два тижні в оздоровницю "Миргород" на Полтавщині.

— Я родом зі Львова. 10 років тому вийшла заміж за Леона, виїхала до Кельна. Працюю бухгалтером на фірмі чоловіка. Роботи завжди дуже багато, вісім років не ходила у відпустку. Тепер відчула, наскільки втомлена, здоров'я погіршилося. Вирішила, що з мене досить. За таку важку працю маю право на найкращий відпочинок, — розповідає Анастасія Петрівна. — Думала, що поїдемо у Туреччину чи Єгипет. Стало страшно: терористи, політичні заворушення. Співробітниця-­українка сміється: "Чого ти голову ламаєш? Поїдь в Україну. Ми з чоловіком уже чотири роки на "Миргородкурорті" відпочиваємо. Цього року теж поїдемо". Годину нахвалювала: миргородські джерела — цілющі, повітря — кришталевої чистоти, працівники — привітні. Та ще й ціни невисокі. Я не втрималася — замовила путівку.

Сучасний санаторно-курортний комплекс "Миргород" розташований в центрі України, у найбільш екологічно чистій зоні нашої держави — на Полтавщині. Стоїть на берегах річки Хорол серед беріз і сосен. Цей курорт відпочивальники називають перлиною України, українською Швейцарією. Висока ефективність оздоровлення на курорті "Миргород" добре відома не лише в Україні, а й за її межами. Щороку тут відновлюють здоров'я понад 30 тис. людей із 30 країн світу.

Тернопільський терапевт 53-річний Іван Петрівський пацієнтів після операцій завжди скеровує до курорту "Миргород".

— Цілюща миргородська вода і лікувальні грязі творять справжні дива. Колеги-медики застосовують сучасні ефективні методики. Один пацієнт переніс операцію на щитоподібній залозі. Постійно скаржився на слабкість. Щоразу відчиняв двері зі словами: "Лікарю, я скоро помру". Порадив йому на "Миргородкурорті" підлікуватися, — розповідає. — Три тижні провів на Полтавщині. Приходить: обличчя порожевіло, весь такий бадьорий. "Лікарю, я, напевно, ще трохи поживу", — сміявся. На курорті не лише сил набрався, здоров'я поправив, а й настрій покращив. За декілька днів на роботу влаштувався.

"Миргородкурорт" за всіма показниками є лідером санаторно-курортної галузі України. Усі його оздоровниці — сучасні санаторії "Хорол", "Миргород", "Полтава", "Березовий гай", загальнокурортні поліклініка й бальнеогрязелікарня — мають вищий рівень акредитації. Пропонують понад 300 видів діагностичних обстежень і процедур. Лікування захворювань шлунка, печінки, підшлункової залози, жовчного міхура, нирок та кишечника на курорті "Миргород" завжди дає позитивні результати. Тут працюють більш як 20 профільних і реабілітаційних відділень. Проводять комплексне оздоровлення організму на всіх етапах — від профілактики до реабілітації.

— Успішно лікуємо цукровий діабет. На базі саме миргородської оздоровниці створено Все­український центр санаторно-курортної реабілітації для таких хворих. На курорті ефективно лікуємо неспецифічні захворювання бронхо-легеневої системи, щитоподібної залози, захворювання серцево-судинної та нервової системи, органів опори й руху, сечостатевої системи. Проводимо реабілітацію після радикальної терапії онкологічних захворювань, — кажуть в адміністрації "Миргородкурорту". — Прекрасні умови відділення оздоровлення вагітних приваблюють сюди майбутніх мам. Відділення для реабілітації постраждалих від Чорнобильської катастрофи тут створили першими в Україні. Неперевершені результати дає й індивідуальний підхід у реабілітації хворих після операцій на шлунку та жовчному міхурі, після інфарктів міокарду і нестабільної стенокардії, оперативних втручань на серці та судинах. Також реабілітуємо хворих на гіпертонічну недугу. Все актуальнішим сьогодні стає і лікування безпліддя подружніх пар. Десятки дітей народилися в сім'ях, що по кілька років були безплідні, саме після лікування в "Миргороді".

На курорті створені всі умови для відпочинку будь-якого рівня — від економ-класу до класу "люкс". А головне — всі отримують значне і тривале покращення здоров'я.

— Навіть люди, які відпочивають тут щороку або й кілька разів на рік, щоразу дивуються масштабам і швидкості тих змін, які кожного дня роблять курорт ще сучаснішим і привабливішим, — кажуть на курорті "Миргород".

17 жовтня 2013 року на сесії Генеральної асамблеї всесвітньої федерації водолікування та кліматолікування у Греції курорт "Миргород" отримав вищу нагороду міжнародної спільноти фахівців курортної справи — звання "Кращого курорту світу". Стратегічний курс на розвиток лікувально-діагностичної бази курорту й комплекс­не оздоровлення визнали трендовим для світової курортної спільноти. Керівництво й колектив оздоровниці поставили перед собою завдання зробити його ще привабливішим.

— До мене прийшла жінка, яка 10 років працювала в Італії. Як і в усіх наших заробітчан, мала букет хвороб. Проблеми були зі шлунком, жовчним міхуром. Потребувала лікування в гінекологічному плані, — каже Петрівський. — Запитую, чому так себе запустила, не лікувалася. Каже: "Хотіла, але італійська пані сміялася. Мовляв, у нас є такий потужний "Миргород­курорт", а я в Італії купу грошей витрачаю. Чекала, коли додому повернуся. Виявилося, що мою господиню донька декілька раз на Полтавщину возила. У неї були проблеми з суглобами. Після лікування у 80 років бігала, як молода".

Курорт також приваблює розвиненою інфраструктурою відпочинку. Для гостей із дітьми облаштували дві гральні кімнати, на вулиці — майданчики з гойдалками для малюків. Багато часу діти проводять біля живих куточків з екзотичними птахами, фонтанів, зокрема танцювальних. До послуг дорослих — палац культури, конференц-зали, лікувальний пляж, станція човнів. На території курорту є відкриті й закриті басейни, спортивні майданчики, тренажерні та фітнес-зали.

На курорті "Миргород" вилікувалася від безпліддя

Чотири роки Оксана Петрук, 30 років, із Рівного не могла завагітніти. 24 дні пролікувалася у санаторії "Миргород" на Полтавщині. Народила здорову дівчинку вагою 3200 г.

— Мала хронічне запалення статевих органів. Постійно мучилася від циститу. Жодне лікування не допомагало, — розповідає. — Чоловік на день народження подарував путівку. Поїхала. Після бальнеогрязелікування у санаторії наче заново на світ народилася.

Бальнеогрязелікарня курорту "Миргород" працює цілий рік. Найбільше пацієнтів — з травня по вересень.

— Приймала загальну ванну за Валінським. Там температура води ­36–37 градусів Цельсія, до неї поступово додають гарячу воду. Доводять до 40–42 градусів. Така процедура повністю й безповоротно знімає запалення. Йде у комплексі з лікуванням грязями, — каже.

"Миргородкурорт": вул. Гоголя, 112, м. ­Миргород, Полтавська область, 37600.

Контактні телефони: 0(5355) 521 25

www.mirgorodkurort.ua,

www.mirgorodkurort.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Після лікування у 80 років бігала, як молода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути