пʼятниця, 15 липня 2011 00:15

Після інсульту реабілітують медикаментами, фізіотерапією і природними методами

Автор: фото: Ірина РИБАКОВА
  Лікар лосятинської лікарні реабілітації неврологічних хвороб Леонід Паламарчук тримає лоток із перепелиними яйцями. З них виготовляють внутрішньом’язові ін’єкції
Лікар лосятинської лікарні реабілітації неврологічних хвороб Леонід Паламарчук тримає лоток із перепелиними яйцями. З них виготовляють внутрішньом’язові ін’єкції

У лікарні села Лосятин Київської області реабілітують хворих після інсульту, неврологічних недугів, порушень опорно-рухового апарата.

— У цієї жінки був інсульт. Сюди привезли нерухомою, не сиділа, голови не тримала. Тепер вона почала розмовляти, за допомогою тренажерів може стояти, — розповідає родичка 54-річної пацієнтки у коридорі лосятинської лікарні. Вона сидить в інвалідному візку і киває. У Лосятині лікується другий тиждень.

Спеціальний курс реабілітації там становить 21 день. Його розробив головний лікар, невролог-реабілітолог вищої категорії із 30-річним стажем, заслужений лікар Леонід Паламарчук.

— Мій досвід показує, що завдяки комплексу певних процедур, соціальних, медичних і фізичних навантажень паралізовану людину можна відновити до нормального здорового стану. Багато наших пацієнтів лишають лікарню пішки без сторонньої допомоги, хоча привозили їх сюди на візках, — каже Леонід Іванович.

Його пацієнти працюють над собою з ранку до вечора. Адже, на думку лікаря, лише від самих таблеток або уколів гарних результатів годі й чекати.

Лікувальний комплекс, розроблений Паламарчуком, включає не лише фізіотерапію, а й водогрязелікування, овотерапію — ін'єкції з витяжкою із перепелиних яєць, карбокситерапію — введення під шкіру порцій вуглекислого газу, апітерапію — лікування бджолиною отрутою, а також герудотерапію — лікування п'явками.

— Методи ґрунтуються на наукових дослідженнях. Наприклад, у бджолину отруту входить цілий ряд речовин, які допомагають активізувати м'язи. Пацієнтам прикладають бджіл до певних точок на тілі. Жало виймають зі шкіри за 20 хвилин. Перепелині яйця містять овоцид та інші клітини, які перешкоджають розвитку алергії, інфекції. Ми налагодили щоденну доставку свіжих сертифікованих яєць. Усі засоби для лікування постачає приватний підприємець Валерій Володимирович Кузьменко, спонсор лікарні, який довгі роки підтримує її в робочому стані.

Старша медсестра Ольга Павлова проводить екскурсію по відділенню водогрязелікування. Там пацієнтів загортають у тканину, просякнуту цілющою гряззю із Куяльника. Для кращого проникнення лікарських речовин в організм застосовують гальвінізацію. Крім того, пацієнтів відновлюють за допомогою лікувальної сауни, душу Шарко і басейну.

Клініка розташована у селі Лосятин Васильківського району Київської області.

Записатися на лікування можна за тел.: 0(45) 717 03 67, 0(45) 717 03 40, 0(67) 775 08 34

Зараз ви читаєте новину «Після інсульту реабілітують медикаментами, фізіотерапією і природними методами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути