пʼятниця, 30 квітня 2010 05:38

Перша допомога при серцевому нападі

Хвороби не вибирають ані час, ані місце. Небезпека зростає, коли йдеться про проблеми з серцем. Людина, якій виповнилося 40 років, автоматично стає в "чергу" претендентів, що помирають від інфаркту або інсульту.

Нещадна статистика лише підтверджує цей факт: рано чи пізно у кожного другого стається серцевий напад. Стреси, хронічні хвороби, вікові особливості організму призводять до порушення роботи серця, зокрема стають причиною утворення тромбів, які, власне, викликають інфаркти та інсульти. На жаль, уберегти себе від усіх небезпек неможливо, проте заздалегідь підготуватися цілком реально.


Запам"ятате, якщо у Вас з"явився біль у грудях, почуття стиснення грудної клітини, віддишка, холодний піт, біль або дискомфорт у лівій руці, лівому плечі, в області між грудиною та пупком, який поширився на шию, щелепу чи підборіддя, або ж інші неприємні відчуття необхідно негайно викликати лікаря.

Не чекаючи приїзду карети швидкої допомоги, можна власноруч спробувати зменшити ризик серцевого нападу. Так, бажано присісти або лягти (верхня частина тіла має бути піднята, аби полегшити серцю процес перекачування крові). Наступний крок — прийняти під язик одну таблетку нітрогліцерину (якщо симптоми не проходять протягом 5-10 хвилин, процедуру слід повторити). Проте нітрогліцерин здатний подолати лише больові відчуття, але цього недостатньо для того, щоб уникнути інфаркту чи інсульту.

Спеціальна кардіологічна доза ацетилсаліцилової кислоти міститься, у препараті Полокард

Аби усунути саму причину болю, необхідно прийняти чотири пігулки ацетилсаліцилової кислоти у дозуванні по 75 мг. Ця речовина сприяє розрідженню крові та попереджує утворення тромбів.

Спеціальна кардіологічна доза ацетилсаліцилової кислоти міститься, наприклад, у польському препараті Полокард. З метою досягти бажаного ефекту необхідно правильно дотриматися процедури прийому лікарського засобу: усі чотири таблетки слід розжувати до повного їх розтанення у ротовій порожнині. Це сприяє тому, що вже з шостої хвилини зупиняється утворення тромбу в судинах серця та поновлюється нормальний кровообіг.

Саме тому кожна людина, яка потрапляє у зону ризику, повинна пам"ятати, що піклування про серце починається з готовності допомогти собі. Дотримання цих простих правил допоможе захистити Ваше серце від небезпеки.


Реєстраційне посвідчення NUA/5687/01/01 видане МОЗ України від 24.01.2007 р. Перед застосуванням ознайомтесь з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем. Зберігати в місцях, недоступних для дітей.

Зараз ви читаєте новину «Перша допомога при серцевому нападі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути