Хвора на діабет 35-річна черкаска Оксана Прозор з білкової їжі може їсти лише перепелині яйця. У неї погано працюють нирки.
— М'ясо, риба для мене шкідливі. Як кілька років тому почала щодня пити перепелині яйця, відчула себе краще, з'явилося більше сили. Крім каш, хочеться й чогось смачнішого, поживнішого.
Щодня випиває натще чотири яйця.
— Найперше рекомендую їх вагітним та ослабленим, — каже черкаський ендокринолог 40-річна Ольга Билина. — З усіх білків перепелині яйця найлегші для засвоєння. Сприяють підвищенню імунітету, тому особливо цінні для тих, хто тяжко хворіє, переніс операцію.
Корисні при анемії, бо містять у чотири рази більше заліза за курячі.
Киянин 47-річний Андрій Мандзюк щоранку випиває натще чотири перепелині яйця. Запиває столовою ложкою горілки, настояної на перетинках волоських горіхів. Звик до цього в Німеччині, де був на заробітках.
— Працював в автосервісі. Хазяїн мій, німець, щоранку так робив. Йому вже за 60, а ще з молодими дівчатами їздив кататись. Яйця перепелів краще віагри дєйствують.
Столичний фітотерапевт-дієтолог Борис Скачко, 49 років, радить перепелині яйця як калорійний продукт. У ньому багато вітамінів та білку.
— Ймовірно, що можуть покращувати потенцію. Яйця перепелів — це легкий продукт. Він не відтягне для перетравлення всю кров. Вона або в шлунку, або в органах малого тазу. На все не вистачає. Підвищення потенції може відчуватися навіть після трьох випитих яєць. На їх перетравлення вистачить невеликої кількості крові. Залишиться ще в мозку, щоб чоловік побачив жінку і зреагував.
У перепелиному яйці вітамінів і корисних речовин більше, ніж у курячому. Білок засвоюється краще, тому майже не викликає алергії.
— У білку перепелиних яєць є речовина, яка найкраще зв'язує важкі метали, радіонукліди й виводить їх із організму. Але треба пити їх сирими, — каже дієтолог.














Коментарі