Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2007 17:53

Бішофіт - застосування в медицині для відновлення суглобів

Автор: фото: Олег КАТЮХІН
  У фізіотерапевтичному відділенні Полтавської міської клінічної поліклініки хвору руку пацієнтки обробляють ультразвуком із бішофітом
У фізіотерапевтичному відділенні Полтавської міської клінічної поліклініки хвору руку пацієнтки обробляють ультразвуком із бішофітом

35-річний киянин Євген Скорик в автомобільній аварії зламав гомілку. Чоловіка оперували в столиці. Виходжувався кілька місяців, але ступати на хвору ногу було важко. А за п"ять днів лікування бішофітом біль зник. Через два тижні Євген одужав.

Скорик почув про бішофіт від колег. По консультацію звернувся у третю поліклініку в Полтаві.

— Ми обстежили хворого і призначили йому фонофорез та місцеві ванночки, — розповідає 36-річний асистент кафедри поліклінічної терапії Олег Катюхін. Він вивчає бішофіт з аспірантури, вже 15 років. — Скорик поїхав додому. А потім зателефонував на кафедру й розповів, що біль минувся.

Полтавський бішофіт — мінерал із великим вмістом магнію. Це продукт давнього моря, яке існувало двісті мільйонів років тому. На Полтавщині бішофіт відкрили на початку 90-х. Його лікувальні властивості вивчають науковці з Полтавської стоматологічної академії.

Після застосування бішофіту зникли келоїдні рубці

Олег Катюхін показує пляшечки з препаратами на основі бішофіту: гелі для масажу та фізіотерапії, піну для ванни.

— Бішофіт має дуже широкий спектр дії, — каже Катюхін. — Допомагає при остеохондрозі, артритах, артрозах, ревматоїдних артритах, радикулітах, усуває наслідки травм, лікує вегето-судинну дистонію, гіпертонічну хворобу, ішемічну хворобу серця. Це панацея при невриті та невропатії. Ми призначаємо бішофіт при порушенні сну, захворюванні жовчно-вивідних шляхів, лікуванні ангін, тонзилітів, у травматології та пульманології. Півсотні хвороб щонайменше можна перерахувати, — переконує лікар. — Я бішофіт теж використовую, — зізнається. — Коли повертаюся з відрядження, виливаю у ванну з півлітра. За кілька хвилин зникає нервове напруження, втома, шкіра стає гладенькою. Спиш як немовля, — усміхається.

Медик переказує історії з власної лікарської практики.

— Нещодавно до поліклініки звернулася 56-річна полтавчанка Лариса Іваненко з вегето-судинною дистонією та гіпертонічною хворобою. Ми їй призначили ванни з бішофітом та електрофорез на потилицю. У жінки за два дні тиск прийшов у норму. Стала нормально спати. Для повного одужання призначили 10 лікувальних сеансів.

Флакончика бішофіту вистачає на сто процедур. Коштує до 5 грн.

Докладну інструкцію по застосуванню і ціни дивіться на сайті Бішофіт від офіційного Полтавського виробника

Катюхін удома радить робити компреси, розтирання, ванни з бішофітом. Запевняє, що передозувати неможливо, бо це природний препарат. Але вже за кілька днів помітний ефект.

Одеський науковий інститут вивчає внутрішнє застосування мінералу. Дія бішофіту базується на відновленні клітин. У Полтаві дослідженням керує 53-річний професор Юрій Казаков. У кабінеті науковця на полиці виставлені пляшечки з бішофітом.

Казаков каже, що препарат добре діє на шкіру, допомагає, зокрема, при псоріазі.

— У мене після застосування зникли келоїдні рубці, — розповідає професор. — Інколи накладаю компрес навколо шиї, коли втомлююся після поїздок за кермом. Відразу відчуваю полегшення. Для лікування гіпертонічних, ревматологічних, неврологічних розладів комбіную бішофіт із традиційними фармацевтичними препаратами.

Полтавський бішофіт — це пастка для радіонуклідів. 300 ліквідаторів аварії на ЧАЕС пройшли бішофітну профілактику в 1995–96 роках. Магній та йод, що містяться у мінералі, допомогли їм нормалізувати тиск, покращити стан щитовидної залози. У чорнобильців зникли неврологічні розлади.

Виробництво бішофіту не поставлено на промислову основу. Його можна купити тільки на Полтавщині, у Харківській, Київській, Одеській областях і в Криму. Для інших регіонів це дефіцит.

Футболісти "Ворскли" використовують препарат після травм


— Я пробую все нове, що з"являється, — розповідає лікар-тренер полтавського футбольного клубу "Ворскла" Микола Ігнатенко, 43 роки. — Бішофіт дає добрий ефект. Його застосовують, коли загострюються хронічні травми. Лікував за допомогою бішофіту артрити та артрози.
Каже, що у спортивній медицині є ліки, що діють швидше. Але бішофіт має стійкіший ефект. Якщо між іграми трапляється тривала перерва, призначає гравцям саме його. Особливо футбольним ветеранам. Рекомендує компреси на коліна, уражені артрозом.


Медичний бішофіт не має осаду


Іноді технічний бішофіт видають за лікувальний. Викрити підробку можна за іржавим осадом у пляшці. Медичний бішофіт осаду не має. На вигляд це прозора масляниста рідина жовтуватого кольору. Технічний бішофіт без спеціальної переробки розливають у пляшки. Літр його коштує 30 коп.

Зараз ви читаєте новину «Бішофіт - застосування в медицині для відновлення суглобів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути