понеділок, 03 грудня 2012 05:00

Перед фарбуванням волосся не їдять бананів

У жовтні минулого року британка 38-річна Джулі Мак-Кейб упала в кому після спроби пофарбуватися в білявку. Їй стало зле за півгодини після того, як нанесла фарбу на голову. Померла 20 листопада цього року.

— Закінчила фарбувати волосся і сказала чоловіку: "Мені дуже погано, не можу дихати", — каже батько померлої 63-річний Кейз Міллер.

Викликали "швидку". Дорогою до лікарні серце Джулі зупинилося, у неї стався анафілактичний шок. Жінку підключили до апарата штучного дихання. За рік жодного разу не опритомніла.

Джулі часто фарбувала волосся тією самою фарбою. Її матір 60-річна Бренда Міллер вважає, алергічну реакцію викликала речовина парафенілендіамін. Її додають у фарби, щоб міцніше трималися на волоссі. Накопичувалася в організмі протягом довгого часу.

— Жінка могла напередодні щось з'їсти, — каже столичний алерголог 40-річна Марина Борисюк. — Таку реакцію міг спровокувати тільки комплекс факторів. Існують продукти, які можуть підсилити алергічну реакцію. Це банани, помідори, мед і морепродукти. Якщо жінка-алергік вирішила фарбувати волосся, не рекомендую їсти напередодні банани.

Радить жінкам завжди дотримуватись інструкції та робити тест на алергічну реакцію перед фарбуванням .

Зараз ви читаєте новину «Перед фарбуванням волосся не їдять бананів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути