пʼятниця, 15 квітня 2011 02:00

Отруєння призводить до запалення кишечнику

Автор: фото з сайта www.samsay.ru
  У багатьох пацієнтів, які страждають від колітів, виявляють молочницю. Цей грибок розмножується, якщо в організмі багато цукру
У багатьох пацієнтів, які страждають від колітів, виявляють молочницю. Цей грибок розмножується, якщо в організмі багато цукру

Киянин 43-річний Микола Кисельов вилікував хронічний коліт. Захворів 10 років тому після отруєння смаженими пиріжками з м'ясом.

— Мене тоді до лікарні забрали. Довго під капельницею лежав, — згадує. — Після цього кислотність шлунка сильно понизилася, часто болів живіт. Кілька разів лягав у стаціонар, двічі на рік їздив на курорти. Але легше ставало лише на деякий час.

У санаторії Миколі Кисельову порадили звернутися до народної медицини. Купити в аптеці цвіт календули, деревій, лист подорожника, мучницю, траву сенни. Змішати порівну. 5 ст. л. суміші залити літром окропу. Настоювати годину, процідити через марлю. Пити по 1/3 склянки за півгодини до їди. При підвищеній кислотності напій має бути теплим, при зниженій — кімнатної температури. Приймати тричі на добу протягом 10–12 днів.

— Ці трави повернули мене до нормального життя. Пройшов ниючий біль, нормалізувалися шлунковий сік і стул.

Микола Кисельов також робить дихальну гімнастику. Виконує вправи по 20 хв. уранці та ввечері. Каже, це теж важливо, коли лікуєш шлунково-кишкові недуги.

Львів'янка 35-річна Мар'яна Панчишин теж страждала на виразковий коліт. Захворіла через роботу на підприємстві, де виготовляють фарбу та ацетон.

— Цілими днями дихала тією хімією. Лікарка сказала, що була сильна інтоксикація, в результаті якої почалося запалення слизової оболонки кишечнику. Болів живіт, бурчав, здувався. У туалет бігала по 10 разів, мала понос із кров'ю та слизом.

Мар'яна вилікувалася мікроклізмами з оліями шипшини та обліпихи. Купувала їх в аптеці.

— Перед тим робила очисні клізми. Потім вводила по 50 грамів олійної на ніч. Щовечора протягом місяця. Процедуру слід робити лежачи, після цього в туалет не ходити. Чим довше олія буде в кишечнику, тим швидше він гоїться. Вона обволакує всі ранки. Зранку олія вийде такого кольору як кров. Я також приймала по столовій ложці обліпихової олії за годину до їди.

Столичний гастроентеролог Віктор Забіла говорить, головне при колітах — дотримуватися дієти. Не можна їсти свинини, кислого, солоного, смаженого, копченого. Їжа має бути варена, парена. Корисні сир, кефір, курятина, риба, вівсяна каша і черствий білий хліб.

— Хвороба важка, лікують її довго, доки не заживуть усі внутрішні рани. У більшості пацієнтів виявляється непереносимість глюкози. У їхньому раціоні надто багато простих цукрів. Запальні захворювання кишечника часто супроводжує кандидоз. У народі його називають молочницею.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння призводить до запалення кишечнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути