понеділок, 19 березня 2012 07:15

Від гіркого худнуть за три місяці

Автор: фото з сайта www.trendymen.ru
  Терпка та гірка їжа сприяє травленню, покращує обмін речовин. За системою аюрведи так радять харчуватися повним людям, щоб бути здоровими та худнути
Терпка та гірка їжа сприяє травленню, покращує обмін речовин. За системою аюрведи так радять харчуватися повним людям, щоб бути здоровими та худнути

Киянка 34-річна Марія Остапенко за три місяці схудла на 15 кг. Розповніла після других пологів.

— Коли важилася і бачила 95 кілограмів, починалася депресія. Призвичаїлася їсти солодке і мучне. Схуднути вже не могла, бо рухаюся мало, лише з малими. По дому мама допомагає.  Джинси купувала такі, що розтягуються. На сходах мала задишку, як стара баба. Уже й ноги почали боліти від ваги.

Подруга порадила сходити в центр аюрведи. Там лікують за древньоіндійською системою народної медицини. Марії виміряли пульс, підібрали дієту та порадили ароматичні олії. Пояснили, що ожиріння залежить від психологічних причин. Людина почувається вразливою, хоче зайняти більше місця в суспільстві, тому набирає вагу.

— Щоб схуднути, має пройти три місячні цикли, — каже столичний лікар нетрадиційної медицини Олександр Соколенко. — Усе в тілі відбувається за біологічними ритмами, які не можна прискорити. Щоб закріпити результат, треба три цикли. За пульсом визначаю тип конституції — повітря, вода чи вогонь. Тоді призначаю лікування.

Пояснює, тип організму передається у спадок. Жінки мають 60% від матері, 30 — від батька. У чоловіків навпаки — більше батькового. 10% особливостей тіла та організму закладено знаком зодіаку. За аюрведою людей ділять на три групи: повітря, вода та вогонь.

— Що вітер робить у природі, те саме відбувається і в організмі. Повітря відповідає за рух суглобів, серцебиття, навіть за кліпання очей. Якщо забагато вітру, то людина жвава. Вітряний усе забуває, губить, метушиться. Схильний до гіпертонії, екземи, із крихкими кістками, ламким волоссям і нігтями. Він худий, сухий.

Вогонь у природі означає перетворення, в організмі — обмін речовин. Люди цього типу  напористі, брутальні, хамовиті. Мають недуги, пов'язані із травленням. Хворіють на запалення шлунка, підшлункової залози, печінки, горла та мозку. Зазвичай стрункі.

— Люди води за характером повільні, ліниві. Мають тіла грузні, важкі, повні. Мало рухаються, зазвичай багато їдять. Від надміру вологи в організмі починається її застій, як у болоті. Вода наче цвіте, випадає в осад. Людина матиме сечокам'яну, жовчокам'яну хвороби, жирові утворення під шкірою, пухлини. Тому води треба пити менше.

Повніють від солодкого, солоного та кислого. Схуднути допомагає їжа гострого, терпкого та гіркого смаку.

— Терпке висушує воду, гостре ніби вогню додає, википає. Гірке посилює обмін речовин.

 

Воді не підходить гра на піаніно

Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, спорт і роботу варто підбирати за типом конституції (повітря, вода, вогонь), вважає лікар Олександр Соколенко.

— Вогню слід бути м'якшим, уникати бойових мистецтв. Воді не підходять шахи, гра на піаніно. Професію варто обирати рухливу. Вітру, навпаки, слід частіше зупинятися.

 

Зараз ви читаєте новину «Від гіркого худнуть за три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути