понеділок, 13 серпня 2012 06:30

Обліпихову олію п'ють до їди

Зінаїда Кріль, 51 рік, із міста Коростень Житомирської області має гастрит. Від болю п'є обліпихову олію.

— Люблю гостреньке. Шлунок турбує, але відмовитися не можу. Кума навчила, як робити масло з обліпихи, щоб живіт не болів. Беру кілограм ягід і змішую з 2 літрами нерафінованої соняшникової олії в емальованій каструльці. Ставлю її у велику каструлю на підставку. Наливаю води вище половини малої посудини. Накриваю обидві каструлі кришками, ставлю на вогонь і нагріваю до 60 градусів. Потім на малому вогні томлю 6-7 годин. Слідкую, щоб не кипіло.

Залишає на добу. Потім проціджує через подвійну марлю і ставить у холодильник на три дні. Осад зливає. Фільтрує олію через тканину до повного освітлення та переливає у темний бутиль. Вистачає на рік.

— Вранці натще з'їдаю столову ложку меду. Не запиваю. Через 2 години п'ю олію. Спочатку пила по п'ять крапель вранці і ввечері та перевіряла, чи немає реакції. Лікар сказав, що цю олію не можна пити при алергії або запаленні. Їла лише через 20 хвилин. За 10 днів додала краплю і так поступово довела до чайної ложки. П'ю для профілактики кілька років. Болей у шлунку ніби й не було. Їм те саме, що й раніше.

Зараз ви читаєте новину «Обліпихову олію п'ють до їди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути