Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2011 00:00

Нігті стають ламкі через брак цинку

У Вінницькому районі побільшало дітей віком до 3 років, у яких розшаровуються нігті на ногах.

— Щотижня на прийомі двоє таких дітей, — говорить 34-річна Наталя Закорчевна, дерматолог Вінницької райлікарні. — Провела аналізи — не грибкова інфекція. Можливо, це через недостатність цинку в організмі.

Заступник головного лікаря Вінницької райлікарні Валерій Щербань, 57 років, пояснює, причина розшарування не лише в бракові одного мікроелемента.

— Хворі нігті — прямий сигнал порушення обміну речовин. Якщо батьки  закриватимуть на це очі, то завтра в дитини буде слоїтися печінка або сипатися позвоночнік. Нігтик повинен бути чистеньким, рівним та без білих вкраплень. Дитя має отримувати всі необхідні компоненти з молоком матері. Але часто мами погано харчуються або не годують грудьми, переходять на смєсі.

Батьки пояснюють недугу нестачею вітамінів. Але лікар не радить купувати їх в аптеці.

— Діти мають багато бувати на свіжому повітрі, гуляти під сонцем. Тоді в шкірі вироблятиметься вітамін Д2. Треба їсти проросле зерно, кісточки яблука, груші, винограду, абрикоси. Японці годують своїх дітей медом, бо він має склад плазми крові. Школяру треба давати хоча б 3 чайні ложки меду на день. Не годуйте дітей бананами, це генетично чужий продукт. Не купуйте у супермаркетах технічної китайської гречки та єгипетської картоплі.

На нігті може також впливати неякісна питна вода, що містить солі важких металів.

Зараз ви читаєте новину «Нігті стають ламкі через брак цинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути