пʼятниця, 22 вересня 2017 05:36

"Найважче повернути померлого додому з азійських країн"

— Якщо українець гине за кордоном, його тіло перевозити нікому. 99 відсотків похоронних фірм в Україні від такої роботи відмовляться. Тому вирішив працювати у цьому напрямку, — каже 32-річний Олег Мілінський. Заснував фірму з міжнародних ритуальних послуг "Фунералія". Надає безкоштовні консультації про повернення на батьківщину покійників за найнижчою вартістю. Дзвінки приймають ­цілодобово.

— Найдешевше забирати померлих з Польщі — від тисячі до півтори тисячі євро. Перевезення з Італії коштує близько 3,5 тисячі євро, — каже Олег Мілінський. — Найважче привезти померлого додому з азійських країн: Китаю, Непалу, Кореї. Нещодавно було замовлення на повернення небіжчика з Бангладеш. Витратили на нього місяць. Ціни там подібні до українських, але з місцевими важко домовитися. Намагаються здерти побільше грошей. Перевезення звідти може коштувати більше 10 тисяч доларів. Також мали замовлення на Сейшельські острови. Вартість доставки сягає 20 тисяч євро. Тіла між островами перевозимо човном, далі відправляємо літаком.

Найпростіший спосіб зекономити — кремація. Що північніше в Європу, то вона популярніша. В деяких країнах спалюють 98 відсотків померлих. Був випадок, коли жінка хотіла перевезти сина-альпініста, який розбився біля Евересту. Це коштувало понад 10 тисяч доларів. Хотіла продати квартиру. Врешті вирішила сина кремувати. Виявилося, що крематоріїв в Непалі не має. Тіло хлопця спалили на вогнищі, не залишилося навіть праху. Тому раджу українцям страхувати життя. У випадку хвороби чи смерті поліс усе покриє.

Зараз ви читаєте новину «"Найважче повернути померлого додому з азійських країн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути