понеділок, 22 липня 2019 07:46

Мікоплазмоз проявляється за два-три тижні

Автор: ФОТО З САЙТА PIXABAY.COM
  Мікоплазмоз — нова інфекція, що передається статевим шляхом. В Україну хворобу найчастіше привозять з курортів
Мікоплазмоз — нова інфекція, що передається статевим шляхом. В Україну хворобу найчастіше привозять з курортів

— Якщо раніше після курортних романів діагностував у пацієнтів гонорею чи хламідіоз, то цього року найчастіше привозять невідому хворобу. Точніше малознану — урогенітальний мікоплазмоз, — розповідає Олександр Сліпчук, 40 років, столичний венеролог.

— Інфекцію легко сплутати з хламідіозом. Прояви подібні, наслідки теж. Але мікоплазмоз важко піддається лікуванню. Ці бактерії стійкі до антибіотиків.

Інфекція передається статевим шляхом. Спочатку проходить безсимптомно. Інкубаційний період становить два-три тижні. У чоловіків проявляється запаленням сечівника, прозорими виділеннями, свербить і болить при сечовипусканні. У жінок виникає біль унизу живота, запалення матки з трубами й часом кровотеча. Якщо не лікуватися, захворювання викликає безпліддя.

Недугу діагностують за допомогою бактеріологічного дослідження виділень. Тоді призначають антибіотики тетрациклінової групи. Також корисний масаж простати. Лікування триває майже три тижні. У цей час пацієнту заборонено мати статеві контакти.

— Якщо вже взялися лікуватися, то треба робити це вдвох. Не має сенсу одному, бо інший і далі заражатиме партнера. У чоловіків урогенітальний мікоплазмоз нерідко поєднується з іншими подібними хворобами. Через зниження загального імунітету чіпляється простатит, аденома простати, хронічний уретрит, запалення нирок. Від цього порушується потенція та розвивається безпліддя.

Зараз ви читаєте новину «Мікоплазмоз проявляється за два-три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути