понеділок, 10 лютого 2020 05:25

Мед і гвоздика полегшують відхаркування

— Гавкіт горла береться нізвідки. Вранці починаю бухикати і до вечора кашель розриває груди, — розповідає Тетяна Кондратюк, 30 років, із райцентру Олександрія Кіровоградської області. — Набридає, бо не відкашлюється і стоїть клубком у грудях.

Лікується парним молоком. У пів літра додає чайну ложку меду і яєчний жовток.

— Випоювання молоком і чаями допомагає тільки на початку хвороби, — пояснює столичний терапевт Марина Шинкар, 39 років. — Мають заспокійливу дію, кашель перестає рвати груди. Слід змішати по столовій ложці цвіту нагідок, ромашки, звіробою, шипшини, шавлії у склянці окропу. Настояти і приймати по пів склянки тричі на день. Мати-й-мачуха при сухому кашлі протипоказана. Допомагає тільки при накопиченні мокроти.

Мед і гвоздика мають ­відхаркувальну дію. Лікують кашель і полегшують біль у горлі. Слід подрібнити бруньку гвоздики та змішати з 1 ч. л. меду. Суміш повільно розсмоктати й ковтнути.

— Якщо бачите, що за день прийому немає зрушень, треба йти до лікаря. Кашель має стати вологий, щоб відходило мокротиння. "Гавкаючий" не сприяє виведенню слизу, спричиняє набряк гортані.

Зараз ви читаєте новину «Мед і гвоздика полегшують відхаркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути