Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 07:46

Мастопатію спричиняють замалі бюстгальтери

Автор: www.huffingtonpost.com
  Збільшення грудей під час менструації може бути ознакою мастопатії. У грудях формуються зернисті ущільнення, що спричиняють тупий біль
Збільшення грудей під час менструації може бути ознакою мастопатії. У грудях формуються зернисті ущільнення, що спричиняють тупий біль

— Пішла на профогляд, а гінеколог знайшов затвердіння у грудях. Сама їх не відчувала. Лікар сказала, що причина в пізніх пологах. Першого сина народила у 39 років. Чекала зручного моменту, а виявилося — наробила біди, — каже Ольга Тарасова, 51 рік, із міста Нікополь Дніпропетровської області. — До мамолога йти боюся, щоб не почути про рак. Але розумію, що затягувати не можна. Хвороба ж прогресує. Чоловік змусив записатися на УЗД. Нап'юся валеріани, та й піду.

— Жінки радіють збільшенню грудей під час менструації, бо можна похизуватися округлими формами. А це має на­сторожити, — каже столичний натуропат Евеліна Усетенко, 35 років. — Це перші ознаки мастопатії — доброякісного утворення, що може перерости в рак молочної залози. У грудях формуються зернисті ущільнення, що спричиняють тупий біль перед менструацією.

Це захворювання провокують паління, вживання алкоголю, носіння бюстгальтера меншого розміру та прийом гормональних контрацептивів.

— Діагностувати мастопатію жінка може сама. Треба промацувати груди пальцями. Щоб отримати найточніші результати, треба робити це в перші дні після місячних. Тоді гормони затихають, зникає зайва рідина і груди менш напружені. Якщо є ущільнення слід негайно звернутися до спеціаліста, який ­зробить УЗД.

Лікування залежить від наявності ендокринних і гінекологічних патологій. Бувають ущільнення поодинокі або пучками. Найчастіше призначають гормональні препарати для зниження рівня жіночих гормонів — естрогенів в організмі. На запущених стадіях роблять операцію.

— Для профілактики корисно вживати обліпихову й конопляну олії вранці по одній столовій ложці натще. Запивати ананасовим або соком ківі. Вони містять органічні кислоти, що живлять судини мозку.

Для профілактики мастопатії треба їсти сметану, яйця, олії з вітаміном Е. Його нестача погіршує роботу судин головного мозку. Яєчники недоотримують корисних речовин. Радить жінкам вживати більше цитрусових і квашеної капусти.

— Вітамін С бореться із затвердіннями в грудях, — пояснює. — Також корисно їсти обліпиху, ківі зі шкіркою, сік калини й ожини.

Зараз ви читаєте новину «Мастопатію спричиняють замалі бюстгальтери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути