понеділок, 05 березня 2018 06:06

Маска з календулою живить шкіру взимку

— Зимою, чим обличчя не помащу, весь час шкіра стягується. Знала, що причина — в холодному сезоні, а нічим не могла зарадити, — каже Марина Ковальчук, 29 років, із міста Путивль Сумської області.

— Послухала мами, яка всі болячки лікує календулою. У неї на полиці кілька баночок стоять із різними засобами. Так роблю двічі на тиждень поживну маску. Тепер не маю проб­лем із сухістю шкіри.

Заливає 1 ст. л. цвіту календули 100 мл окропу. Настоює і відбирає звідти 3 ст. л. відвару. Розігріває 1 ст. л. меду на водяній бані та змішує з відваром. Додає один жовток і перемішує. Наносить маску на чисту шкіру. Коли трохи підсохне, наносить ще один шар. За 30 хв. змиває прохолодною водою.

— Також рятуюся календулою перед місячними. Тоді на обличчі та плечах з'являються висипання. Їх протираю кубиками льоду.

Змішує 2 ст. л. календули з 1 ст. л. березових бруньок. Заливає склянкою окропу і ставить на водяну баню. Через 15 хв. знімає відвар із вогню, закриває кришкою. Залишає настоятися до повного охолодження. Проціджує настій і розливає у форми для льоду. Ставить у морозилку. За потреби, протирає шкіру.

Зараз ви читаєте новину «Маска з календулою живить шкіру взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути