У журналі прочитала, що, коли худнеш, не можна їсти майонезу. Поясніть чому?
Запитує киянка Світлана Яцура, 22 роки.
Відповідає Олександра Кириленко, 32 роки, дієтолог столичного медичного центру "Віріа":
— У майонезі, як і в кетчупі, сосисках і ковбасах, є модифікований крохмаль. Він додає ваги. Тому людина, хай навіть їсть тільки салати, повніє, а не худне. Також у майонезі є трансжири — штучні замінники жирних кислот. Вони порушують обмінні процеси та ферментний обмін. Шлаки не виводяться, вага не зменшується.
Дієтолог радить замінити соуси та вершкове масло на рослинну олію. Копченості та сосиски — на відварене м"ясо птиці. Також під час дієти для схуднення треба пити багато рідини. Необхідно проконсультуватися з лікарем, щоб не довести організм до виснаження.
Коментарі