понеділок, 13 серпня 2012 06:15

Лихоманка на губах минає за день

— У липні в доньки було весілля, а за день до того її обкидало герпесом на губах у трьох місцях. Це катастрофа, ледь не плачемо, бо молода з вавками на губах не дуже славна. А помадою як не малюй, усього не закрасиш. Кинулася розпитувати знайомих, що робити, — розповідає вінничанка 47-річна Галина Ліпницька.

Рецепт лікування герпесу їй порадила подруга.

— Має бабу травницю, знає багато способів лікування. Згадала, що колись сама звела герпес за день. Якщо висипав на губах пухирями, треба припекти спиртом і помастити аптечною маззю. Також — цілий день пити чай із чайної ложки сухих плодів ялівцю та трьох — листків меліси і квіток черемхи. На склянку окропу запарювати столову ложку суміші трав. Щоб гарантовано все пройшло, треба випити сім-вісім склянок. На ранок у доньки зійшли пухирці. Нові не висипали.

Галина Ліпницька також радить, у день коли з'явилися пухирці герпесу, почати їсти цвіт пижма. Протягом двох тижнів з'їдають 15 квіток-горошин на день.

— На майбутнє зробила протигерпесну настоянку. Дрібно потерла корінь хрону, насипала половину літрової банки, додала два стручки гіркого перцю. Залила спиртом і поставила в темне місце на два тижні. Потім настоянку приймають по столовій ложці ввечері перед їдою. Герпес не висипатиме.

— Герпес — це вірус. Тому його лікують комплексно противірусними препаратами і мазями, до яких входить ацикловір, — пояснює лікар сімейної практики Надія Гринюк, 43 роки. — Чай із трав стимулюватиме організм швидше перенести хворобу. Але за кілька тижнів висип може знову з'явитися на губах. Зазвичай герпес лікують тиждень. За день можна лише зменшити запалення. Не радила б використовувати настоянку з хрону та перцю людям, які мають гастрит, вона може сильно зашкодити шлунку. Але загалом хрін сприяє зміцненню організму.

Зараз ви читаєте новину «Лихоманка на губах минає за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути