четвер, 31 липня 2008 18:00

Куріння деформує жіночу фігуру

Автор: фото: reuters/Shaun Best
  Науковці запевняють, що жири в жінок, які палять, відкладаються на талії, стегнах і верхній частині тулуба. Схуднути від куріння не вдасться
Науковці запевняють, що жири в жінок, які палять, відкладаються на талії, стегнах і верхній частині тулуба. Схуднути від куріння не вдасться

Твердження, що куріння допомагає контролювати вагу — хибне. Такого висновку дійшли вчені Університетського коледжу в Лондоні. Науковці п"ять років спостерігали за майже 3 тис. осіб. Суттєвої зміни у вазі курців і некурців до 16 років не зауважили.

Незначні відмінності вчені помітили в курців середнього віку із тривалим стажем. Вони важать менше, але мають пошкоджені легені, підвищений ризик серцевих нападів, інсульту й раку.

Однак жири в організмі курців неправильно розподіляються, накопичуються довкола талії та верхньої частини тулуба, а не довкола стегон. Це й деформує фігуру.

Українські науковці з колегами погоджуються. Кажуть, якщо чоловіки-курці таки худіші, аніж ті, що не палять, то на вагу жінок згубна звичка не впливає.

— Фігура деформується через збій у роботі ендокринної системи, — пояснює Тетяна Андрєєва, 46 років, доцент "Школи охорони здоров"я" при Києво-Могилянській академії. — Жири починають відкладатися по чоловічому типу — на талії. Це нагадує форму яблука. А жіночий тип — "груша", зайві жири — на стегнах. Жінки-курці не стають стрункішими, навпаки, вони погіршують фігуру.

Спеціалісти Італійського інституту боротьби з курінням виявили, що жінки, які кинули курити, за дев"ять місяців помолодшали на 13 років. Шкіра обличчя  відновилася і стала пружнішою.

Учені Гарвардської медичної школи в Бостоні зауважують, що відмова від цигарок оздоровлює увесь організм. Вона зменшує небезпеку смерті протягом п"яти років на 13%. Американці досліджували курців протягом 24 років.

Зараз ви читаєте новину «Куріння деформує жіночу фігуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути