понеділок, 28 травня 2012 07:15

Коригування спини позбавить головного болю

Автор: фото: АНДРІЙ ЗАЙЧУК
  Невролог медичного центру ”Меднеан” Андрій Нечай працює з пацієнтом, що має остеохондроз
Невролог медичного центру ”Меднеан” Андрій Нечай працює з пацієнтом, що має остеохондроз

— Прийшла у лікарню разом із батьком — у нього боліла спина. Лікар запропонував оглянути і мене. Виявилося, що в мене зміщені кілька хребців та остеохондроз. Через це, як пояснив, часто боліла голова. Сказав, що це зараз не дивина і швидше за все пов'язано із сидячою роботою, — говорить 26-річна Олена Іваненко із Черкас. — Порадив походити до мануального терапевта.

Через те, що ми мало рухаємося, діагноз остеохондроз ставлять навіть зовсім молодим. Хвороба виявляється по-різному. Людина може відчувати біль безпосередньо у хребті, а декого мучитиме головний біль, високий або низький тиск, порушення дихання, виникатимуть проблеми з репродуктивною функцією, порушення ходи.

— Якби остеохондроз був у чистому вигляді, він ніколи нас не турбував би. Незважаючи на те, що хребет обростає сольовими нашаруваннями, канал для виходу нерва все одно залишається досить великий. Біль та дискомфорт з'являються тоді, коли зміщуються хребці, які формують хребет. Внаслідок цього канал виходу нерва зменшується майже вдвічі. Немає жодних препаратів чи лікувальних методів, які усунуть цю проблему. Тому не варто вірити масажистам або іншим людям, які запевнятимуть, що вилікують остеохондроз. Цю хворобу за допомогою певного лікувального немедикаментозного комплексу можна зробити неактивною, — розповідає Андрій Нечай із медичного центру "Меднеан".

Вітчизняна медицина підтверджує, що мануальна терапія якнайефективніше бореться із патологіями хребта і похідними захворюваннями. Проте спеціалістів цього напряму обмаль.

— Знані в народі "костоправи", кажучи науковою мовою, хіропрактики, повиходили у світ, проте все ще діють наосліп, інтуїтивно, оскільки не мають медичної освіти. Мануальна терапія є насамперед технікою за лічені хвилини допомогти пацієнтові повністю одужати. Але дії невмілого спеціаліста можуть завдати ще більшої шкоди здоров'ю, аніж сама хвороба, — застерігає лікар.

Протягом 13 років він використовує власну методику лікування пацієнтів, які мають негаразди зі спиною та суглобами.

— Дослівно мануальна терапія — "лікування руками", проте в широкому сенсі цей термін охоплює не лише одну сферу медичної допомоги. Це може бути і масаж, і хірургія, та багато іншого. Мануальна терапія передбачає комплекс маніпуляцій руками на хребті, суглобах і прилеглих тканинах з метою подальшого відновлення біомеханіки, тобто зняття контрактур, блоків тощо. Інакше кажучи, це є лікування органів, що рухаються, — розповідає лікар. — За 13 років практики довелося лікувати більш як 12 тисяч людей. З них лише в однієї людини — викладачки аеробіки — я бачив здоровий хребет. Часто траплялося, що людину, за її словами, нічого не турбувало, однак після коригування спини вона усвідомлювала, що почувається значно краще. Люди похилого віку звикають до того, що у них "усе" болить. Однак як лікар наголошую, що їх не повинен турбувати біль. У цьому разі раджу відвідати мануального терапевта для реабілітації, як і всім, хто відчуває певний біль, скутість чи дискомфорт. Будь-які порушення біомеханіки опорно-рухового апарату, які проявляються болем у найнеочікуваніших частинах тіла, ділянці серця, голові, мають слугувати причиною, щоб направити пацієнта до мануального терапевта.

Іноді мануальна терапія виступає єдиним ефективним методом. До того ж уже після одного сеансу можна відчути суттєве покращення самопочуття, як, скажімо, при легкій формі остеохондрозу, щоб у людини зник біль і з'явилися природні рухи. Тривалість курсу й періодичність залежать від стану пацієнта. Якщо хвороба має прояви на периферії — у патологічний процес залучені м'язи, сухожилля, зв'язки, суглоби, нерви, судини тощо, оптимальна кількість сеансів — п'ять-сім. При гострих станах доцільно проводити сеанс один раз на тиждень.

Утім, найбільш ефективним є комплексний підхід до вирішення проблеми. В медичному центрі "Меднеан" є такі процедури, як ударно-хвильова терапія, лазеротерапія, ультразвукова, магнітотерапія, електротерапія, пресотерапія, інфрачервона сауна. Лише торік в центрі лікарі надали допомогу 1800 людям. До медичного закладу приїздять лікуватися з Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей.

Центр розташований у Чернівцях, на вул. Прип'ятській, 6а, район Цецино. Проконсультуватися можна і телефоном:

0(372) 567 100 чи 0(96) 923 25 33.

www.mednean.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Коригування спини позбавить головного болю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути