четвер, 17 грудня 2009 19:15

Кашель лікують сумішшю із какао та яєць

Олена Запоточна із Хмільника Вінницької області температуру збиває ячмінною водою.

— 50 грамів ячменю заливаю двома літрами води та кип"ячу протягом години. Потім додаю дві ложки меду та сік лимона. П"ю впродовж дня дрібними ковтками. Можна також приймати відвар бузини. Заливаю ложку сушених плодів бузини склянкою окропу і п"ю протягом дня по три-чотири столові ложки. Помічні чаї з ромашки, липи, суниці лісової. Проте коли температура вища 39, краще не ризикувати з народними методами, а звернутися до лікарів.

Від кашлю Олена рекомендує суміш із двох свіжих яєць і півчайної ложки какао чи топленого шоколаду. Додає туди стільки ж розтопленого вершкового масла, столову ложку спирту. Збиває все міксером. Приймає двічі на день. Зранку — натщесерце.

— Такі ліки справді можуть допомогти від кашлю та простуди, — каже лікар сімейної медицини Надія Лєшко, 34 роки. — Спирт прогріває бронхи, шоколад знімає подразнення, заспокоює горло. Какао часто додають до розсмоктувальних таблеток. Не можна давати цю мікстуру малим дітям, бо в ній є алкоголь.

Лікар радить свій рецепт від кашлю.

— Змішайте в рівних частинах мед, масло, спирт і червоне вино. Пийте підігрітим не довше трьох днів. Рідина неприємна на смак.

Зараз ви читаєте новину «Кашель лікують сумішшю із какао та яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути