понеділок, 31 грудня 2012 00:00

З українських гадюк роблять ліки від раку

Автор: фото з сайта www.flickr.com
  В Азії здавна використовували змій у медицині. Заспиртованих і сушених продають як цінні ліки від різних недуг
В Азії здавна використовували змій у медицині. Заспиртованих і сушених продають як цінні ліки від різних недуг

— Вам від радикуліту, гриж у хребті, подагри — від якої хвороби ліки із ядом змії треба? — питає Ірина, продавець ліків на основі зміїної отрути.

Оголошення про продаж вона розмістила в інтернеті. Можна купити навіть чисту отруту. 1 г  коштує близько $3 тис. Дає телефон Ахмана — постачальника. Каже, він має ліцензію на продаж отрути, яку отримують від змій у Туркменістані. Його номер поза зоною.

— Мені теж пропонували сухі гранули зміїної отрути для приготування лікувальних мазей. Казали, що фабрична,— розповідає столичний натуропат Олена Світко, 57 років.— На 100 грамів будь-якого жиру вистачить 1 грама отрути, щоб ліки подіяли. Не ризикнула купувати з рук.

— Отруту змії в давнину в дуже мінімальній дозі вживали вельможі. Так привчали організм на той випадок, якщо отруять вороги, щоб мати шанс вижити,— каже травник Юрій Синюк, 49 років, із села Уладівка на Вінниччині.

Про лікувальну настоянку на спирту із живої звичайної сірої гадюки, які водяться в Україні, торік розповідав журналістам Степан Гуменюк з Івано-Франківська. Казав, що вилікувався від раку четвертого ступеня.

У Великій Британії почали вивчати використання зміїної отрути для попередження інфаркту й інсульту. В мінімальних дозах речовина стимулює серце та судини, у великих — паралізує.

— Мій брат на Алтаї збирав ожину босий, бо віддав взуття нареченій. Тоді дві змії вчепилися йому в литки, — розповідає Олена Світко. — Ноги одразу почали опухати. Брата терміново човном відправили в найближчу лікарню. Дорогою боровся із отрутою своїм методом — психотехнікою. Його врятували. Це складно, бо в кожної змії різна отрута й потрібна інша вакцина. Тому лікарі радять у таких випадках по можливості привозити гадюку із собою до лікарні.

У природі є протидія до зміїної отрути. Це рослина таволга, в народі її називають гадючник. Росте на болотах. Якщо до місця укусу моментально прикласти пережовані квіти чи листя, гадючник витягне отруту.

Зараз ви читаєте новину «З українських гадюк роблять ліки від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути