пʼятниця, 25 листопада 2011 05:30

Голос відновлюють коньяком із медом

Працівники кол-центрів розмовляють по телефону 4–12 год. на добу. Мають 10-хвилинні перерви кожні 2 год. За два тижні від постійних розмов із клієнтами втрачають голос. Після двох років роботи він назавжди залишається захриплим.

— Відновлюють зв'язки глюкозою, медом, теплим чаєм і кавою з коньяком, — каже Любов Федорова, 30 років. — Я працювала в кол-центрі два роки, але не осипла. Коли відчувала, що от-от сяде голос, робила перерву на півгодини. Цей час просто мовчала й потихеньку пила склянку теплого чаю. Від гарячого могло стати гірше.

Акторка 23-річна Євгенія Мірошниченко п'ять років виступає на сцені. Її голосові зв'язки часто надривалися.

— Мала постійні репетиції, вистави, плюс підробітки на святах, тому часто втрачала голос. Якось у театрі мені підказали рецепт швидкої допомоги для зв'язок. Беру 50 грамів коньяку,  змішую із 10 краплями анісової настоянки, додаю чайну ложку меду. Усе ретельно перемішую та п'ю двічі на день після їжі. Допомагає за один день.

Радіоведуча каналу "Культура" Оксана Мацунич, 24 роки, також втрачала голос під час роботи.

— У мене були ефіри по 14 годин. Після них узагалі розмовляти не могла. Робота закінчувалася о дев'ятій вечора, а на наступний день треба було виходити зранку о шостій. Колеги підказали рецепт, як швидко повернути голос. Беру масляні вітаміни А та Е, піпеткою капаю по краплині в кожну ніздрю. Тоді глибоко вдихаю так, щоб рідина потрапила на голосові зв'язки. Роблю так двічі на день після прийому їжі. Допомагає, якщо робити нечасто. Інакше організм звикає і вітаміни перестають діяти.

Зараз ви читаєте новину «Голос відновлюють коньяком із медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути