понеділок, 17 червня 2019 07:00

Голодування провокує падіння тиску

— Пішов до знайомих на новосілля і впав у ліфті. Голова закрутилася, і ноги підкосилися. В очах потемніло, і пальці на руках й ногах похололи, — розповідає киянин Олександр Михайлець, 29 років. — Викликали швидку. Лікарі зробили укол і мене попустило. Сказали, що це вегето-судинна дистонія. Від неї не помирають, але й не дає спокійно жити. Судини мозку звужувалися, і від цього стрибав тиск. Ліків не приписали, сказали вести рухливіший спосіб життя і відмовитися від кави.

— Це міф, що хвороба не лікується. Просто треба підійти комплексно. Перспективним напрямком є ​​застосування комплексних препаратів рослинного походження, що забезпечують низьку токсичність, гарну переносимість. Це дозволяє ефективно і безпечно контролювати симптоми ВСД, навіть при тривалій терапії. Тоді зникнуть не тільки симптоми захворювання, а й його причина, — каже Ілля Корнійчук, 45 років, столичний кардіолог. — Жінки страждають на вегето- ­судинну дистонію частіше, ніж чоловіки. Стрес, емоційне перевантаження, ендокринні чи гормональні порушення провокують розвиток недуги. Найчастіше проявляється у 30–35 років.

Дистонія виникає через остеохондроз хребта — зміщення хребців. Також спадковість, уроджені вади розвитку або пошкодження центральної нервової системи, тобто травми черепа, пухлини чи інфекції. Провокують недугу перевтома, психоемоційне напруження та хронічний стрес. Хвороба проявляється зниженням апетиту, млявістю, нудотою, відчуттям "комка" в горлі, нестачею повітря, запамороченням, підвищенням потовиділення і появою набряків.

— Щоб повністю видужати, потрібно пройти курс лікування комплексними лікарськими засобами на рослинній основі. Потім pробити перерву на кілька місяців і повторити його. Крім ліків, треба підвищувати життєвий тонус організму. Підійде біг, плавання, прогулянки. Раджу замість кави пити трав'яний чай із медом. Тонізує судини, тоді як кава раптово розширює, а тоді звужує. Буває, навіть прогулянка на свіжому повітрі за хвилини лікує головний біль, що мучив увесь день.

Заняття спортом і сон не менш як 8 годин на добу нормалізують тиск.

— Корисний також контрастний душ. Не різкі зміни, не сауна чи баня, а саме домашній душ. Змінювати температуру води слід поступово.

Також треба правильно харчуватися. Їсти невеликими порціями чотири-п'ять разів на день. Голод провокує зниження тиску.

Зараз ви читаєте новину «Голодування провокує падіння тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути