вівторок, 14 лютого 2012 05:30

Епідемія грипу почнеться в кінці лютого

— Через стрибки температури падає імунітет. Якби хоч сухе повітря, а так іще й вологість. Від неї слизові оболонки подразнюються, стають вразливими до інфекцій, — каже головний столичний імунолог Олег Назар, 43 роки.

У кінці лютого прогнозує епідемію грипу та ОРЗ. Вона не буде такою масовою, як 2008 року. Здебільшого хворітимуть на застуду, рідше на грип. Він вирізняється різким підняттям температури, ломотою в тілі та тривалим перебігом.

— Кількість захворювань свинячим грипом буде мала. А от каліфорнія, пірс і брісбен зустрічатимуться частіше. Чотири роки тому була епідемія перших двох, але сподіватися, що у людей виробився імунітет до грипу, не варто. Організм за цей час забув вірус, тому підчепить хворобу легко.

Радить зробити щеплення. Вакцина подешевшала. Також — пити препарати для покращення імунітету. Уже хворим лікар рекомендує жарознижувальне. Однак якщо ним зловживати, організм звикає.

— Серед народних методів — пийте чай з імбиром, гвоздикою. Такі підвищують стійкість до вірусів. Забудьте про дієти та їжте більше м'яса, сала. Вони добре зміцнюють організм.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія грипу почнеться в кінці лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути