вівторок, 10 вересня 2013 07:30

Екрани в метро тренують очі

З появою мобільних телефонів людей із короткозорістю побільшало на 35%. Про це каже американський хірург-офтальмолог Девід Елламбі. Бо тримають телефони на відстані 18-30 сантиметрів від очей.

— Наші очі відпочивають, тільки коли дивляться вдалину, — розповідає київський лікар-офтальмолог Катерина Козіна. — А людина 8 годин працює за комп'ютером. І замість того, щоб очі відпочили, вона починає в метро чи в автобусі читати. Перевтома не тільки очей, а й нервової системи може привести до безсоння. Краще ці 20 хвилин поспати або погратися, потренувати очі. Моя улюблена вправа: близько-далеко, близько-далеко. Можна дивитися на монітори в метро. Тоді тренуємо м'язи ока.

Від сучасних пристроїв псується зір у дітей.

— Око не сформувалося і навантаження на нього більші. Недаремно в дитячих книжках великі літери. А зараз їде в метро сім'я — мама, тато, діти. Кожен зі своїм приладом. Батькам так спокійніше, малеча зайнята. Це пряма дорога до спазму і хвороб очей. Я заборонила своїй дитині гратися на мобілці. Лише двічі на тиждень по півгодини. У 3 роки вона вже схильна до короткозорості.

Зараз ви читаєте новину «Екрани в метро тренують очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути