— Коли при грипі температура піднімається вище 38 градусів, краще не їсти взагалі, — каже столичний дієтолог 53-річний Борис Скачко. — Замість цього потрібно пити. Плюс один літр на кожен зайвий градус температури. Наприклад, хвора людина вагою 60 кілограмів має випивати три літри води на добу. Якщо температура піднялася на два градуси — вже п'ять літрів.
Люди, які застудилися, але мусять вийти на деякий час із дому, мають носити з собою термос із чаєм або курячим бульйоном. Пити кожні 20 хв.
— Хтось вирішив поїхати у поліклініку, щоб продовжити лікарняний чи отримати огляд у спеціаліста. Якийсь час сидить у черзі, чекає. Потім час, щоб доїхати додому. Якщо не взяв з собою достатньої кількості води, кров густішає. На серце більше навантаження. Повернувся додому вже з новою хворобою. А якби випив по дорозі літр рідини, цього не було б.
Для профілактики грипу потрібно їсти зранку досита, а в обід і ввечері легше. Найкраще — чотири-п'ять разів на день малими порціями. Більше вживати м'яса та яєць.
— Імунна система працює на білках. Якщо з'їсти важку їжу зранку, це полегшить переварювання. Також слід чергувати режим праці та відпочинку. Перекусив — попрацював. Якщо так харчуватися регулярно, то імунна системи краще протистоятиме інфекції.
Коментарі