пʼятниця, 24 вересня 2010 04:13

Діагностику проводять за допомогою спіральної комп"ютерної томографії

— Вчасно виявити захворювання та визначити його стадію — це перший крок до успішного подолання недуги, — каже Олександр Білик, керівник Львівського медичного центру "АБСолютМЕД".

Найточніші результати під час діагностики сьогодні дають методи візуалізації. Один із найкращих та найінформативніших — комп"ютерна томографія.

— Завдяки їй ефективно виявляємо патології різних органів і систем на ранніх стадіях, — продовжує Олександр Володимирович. —  Дослідження проводимо за допомогою спірального комп"ютерного томографа. Під час сканування анатомічних областей людини отримуємо їх пошарове зображення. При цьому товщина зрізу становить лише п"ять десятих міліметра. Це забезпечує надзвичайно високу точність дослідження. При комп"ютерній обробці зображень застосовуємо методику побудови 3D — тривимірних моделей органів, судин і суглобів. Зображення такої якості дають змогу лікареві поставити правильний діагноз та обрати оптимальний підхід до лікування недуги.

Центр комп"ютерної томографії "АБСолютМЕД" оснащений спіральним мультидетекторним томографом для всього тіла Aquilion фірми TOSHIBA MEDICAL SYSTEMS. Цю модель визнали однією з найкращих та найпотужніших серед комп"ютерних томографів, а її стіл витримує пацієнта завважки до 210 кг.

Завдяки томографії виявляємо різні патології

За 1 с апарат здійснює 32 "зрізи" досліджуваної частини. Така швидкість сканування дає змогу отримати зображення високої чіткості й уникнути дефектів від рухів легенів, серця, судин. Крім того, вивчення однієї анатомічної області триває 1–2 хв., а загальний час увімкнення рентгенівської трубки не перевищує 10–20 с. На практиці все це суттєво знижує дозу рентгенівського опромінення.

— Підстави для проведення комп"ютерної томографії визначає лікуючий або консультуючий лікар, — говорить Олександр Володимирович. — У нашому центрі працюють кваліфіковані фахівці. Головними критеріями у роботі є якість обстеження, доступність, зручність та увага до пацієнтів.


Ви можете запланувати свій візит та отримати відповіді на запитання за тел.: (032) 260 08 22 чи (099) 321 20 02 або за адресою: Львів, вул. Некрасова, 6, Львівська обласна клінічна лікарня (неврологічний корпус), спіральна комп"ютерна томографія, "АБСолютМЕД".

Зараз ви читаєте новину «Діагностику проводять за допомогою спіральної комп"ютерної томографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути