понеділок, 15 жовтня 2018 00:05

Діабет вражає судини та знижує потенцію

Автор: www.stopprostatit.ru
  Фізична активність нормалізує рівень цукру у крові краще за дієту. Коли людина рухається, швидше витрачає глюкозу
Фізична активність нормалізує рівень цукру у крові краще за дієту. Коли людина рухається, швидше витрачає глюкозу

— Не вважаю себе старим, але вже маю проблеми в ліжку. Коли вперше це сталося, в мене був шок. Таблетки для потенції пив, але вони мають скороминучий ефект, — каже 45-річний Юрій із Хмельницького. Прізвища просить не називати. — Переборов сором і пішов до лікарні. Виявилося, що винний у всьому цукровий діабет, від якого лікуюся два роки.

— При діабеті часто погіршується статеве життя пацієнтів. За високих показників цукру вражаються судини й тому погіршується ерекція, — говорить ендокринолог Олеся Зінич, 35 років, з Інституту ендокринології ім. Василя Комісаренка. — Також через зменшення вироблення чоловічого гормона тестостерону знижується статевий потяг.

Слід проконсультуватися в андролога чи уролога, визначити рівень тестостерону. Також ендокринолог або невролог повинен перевірити, чи є нейропатія — пошкодження нервів від високого рівня цукру.

— Якщо в чоловіка, який не страждає діабетом, виявили низький показник тестостерону — це сигнал, що в майбутньому може початися хвороба. Тому варто не шукати таблетки для поліпшення потенції, а нормалізувати рівень цукру.

Для цього потрібно відмовитися від борошняних виробів, цукру, алкогольних напоїв, манної крупи, макаронів, рису, сухофруктів, винограду й меду. Також допоможуть насіння кавуна й пів чайної ложки кориці. Вони зроблять клітини чутливішими до інсуліну та зможуть перетворювати цукор в енергію.

— Фізична активність нормалізує рівень цукру у крові краще за дієту. Бо глюкоза відкладається у вигляді глікогену в м'язах. А найбільше м'язів — у ногах. Тому коли ми починаємо рухатися, швидше витрачаємо глюкозу, — каже столичний дієтолог 52-річна Оксана Скиталінська.

Одночасно з навантаженнями потрібно обмежити вживання солодощів і солодких фруктів. Тоді поступово можна привести цукор до норми.

Зараз ви читаєте новину «Діабет вражає судини та знижує потенцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути