пʼятниця, 24 вересня 2010 03:32

Чоловіча катастрофа — в сексуальних розладах

Автор: фото з сайта www.medcorp.su
  До лікарів краще звертатись обом партнерам. Це полегшить процес лікування та одужання
До лікарів краще звертатись обом партнерам. Це полегшить процес лікування та одужання

Для розуміння такої делікатної проблеми, як сексуальні розлади у чоловіків, потрібно знайти їх причину.

— А їх може бути дуже багато. Це хвороби запального походження, діабет, судинні захворювання, стреси, психологічні установки, статева безграмотність тощо. Усе це позначається на сексуальному здоров"ї, — розповідає головний лікар клініки "Радамед" Світлана Іванюк. —  Цими питаннями займається як сексопатолог, так і уролог, венеролог, андролог, навіть психолог. Іноді пацієнти потребують комплексного підходу, коли лікування призначають кілька лікарів одночасно. Ще один момент — із 1937 року існують жіночі консультації. Чоловічих немає досі.

Однією з причин чоловічих проблем є запальні процеси. Вінничанин 35-річний Сергій звернувся до клініки "Радамед". У нього були вранішні виділення з уретри, болі при сечовипусканні.

— Поставили діагноз трихомоніоз. Як наслідок — порушення ерекції, — говорить Світлана Михайлівна. — У гострій стадії це відбувається за рахунок больового синдрому та гнійних виділень. Але якщо захворювання перейде в хронічну форму, це веде до ряду порушень. Вони зменшують бажання та потяг до статевих стосунків. Тому потрібно забути про нерозбірливі статеві відносини. Пам"ятати, що секс — один на двох.

— До того ж коли до нас звертається сімейна пара, лікування проходить швидше. Чоловікові важливо відчувати підтримку дружини. Психологічний фактор грає велику роль у вирішенні сексуальних проблем, — додає уролог-андролог Сергій Костюченко, 52 роки. — Дружина тоді виступає як сотерапевт. Адже чоловіки дуже вразливі щодо питання сексу, хоч іноді й не визнають цього.

Часто до сексопатолога приходять із проблемою передчасної еякуляції. Це явище, за якого оргазм настає раніше, ніж чоловік хотів би його досягти.

— Це дуже часто трапляється після застосування перерваного статевого акту, — продовжує Сергій Андрійович. — Але цей спосіб гарантує тільки 30 відсотків контрацепції. Іноді невдала спроба статевої близькості приводить до фіксації на цій проблемі. Й тоді допомогти зможе тільки психолог.

Останнім часом поширеним явищем став "синдром бізнесмена". Коли чоловіки недостатньо приділяють уваги власному здоров"ю через зайнятість на роботі. Нерегулярне харчування, нервовість, брак сну, розумове навантаження негативно впливають на сексуальне здоров"я.

— До нас прийшов 34-річний чоловік, який із ранку до вечора на роботі. Присутні всі симптоми "хвороби бізнесмена", — розказує Світлана Михайлівна. — У нього порушення ерекції. У такому разі після проведеного обстеження та консультацій у спеціалістів призначаємо лікування. Також радимо трохи змінити раціон харчування й режим дня. Потрібно обов"язково знаходити час для відпочинку.

Із приводу будь-яких проблем до лікаря краще звертатись якомога раніше. Тоді видужати можна швидше. Адже чоловіче здоров"я — запорука гармонії в житті чоловіка й жінки. А також індикатор настрою і впевненості в собі сучасних чоловіків.


Клініка "Радамед", м. Вінниця

вул. Архитектора Артинова, 17/3

тел.: 35 92 30, 067 68 00 651.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіча катастрофа — в сексуальних розладах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути