понеділок, 30 січня 2012 00:30

Через краснуху народжують дітей із вовчою пащею

Автор: Фото з сайта www.likar.info
  Готуватися до вагітності починають із аналізів крові. Найперше визначають групу та резус-фактор. Також обстежуються на венеричні інфекції, гепатити, ВІЛ
Готуватися до вагітності починають із аналізів крові. Найперше визначають групу та резус-фактор. Також обстежуються на венеричні інфекції, гепатити, ВІЛ

Киянка Наталя Бойченко, 30 років, після п'яти років шлюбу  завагітніла вперше. Почувається здоровою, попереднього медогляду не проходила.

— Знайома жодних аналізів не здавала навіть під час вагітності. Не робила щеплень. Виносила і народила здорову дитину, — каже.

Лікарі радять пройти обстеження за три місяці до зачаття та на ранніх термінах вагітності. Існують недуги, які не мають симптомів.

— Прийшла майбутня мамочка на прийом. Про вагітність дізналася із тесту. Хотіла народжувати. Здали кров на аналіз, а в неї хламідії. Ця інфекція шкідлива для ембріона. Довелося переривати вагітність, — розповідає столичний акушер-гінеколог Наталія Бахматова, 38 років. — Багато жінок починають лікуватися від венеричних хвороб вагітними. Навіть якщо ліки мають м'яку дію та дитині в утробі не шкодять, на організм матері часто впливають негативно.

Наталія Бахматова радить повідомляти гінекологу про намір народжувати. Лікар направить на щеплення. Також добере лікування від недуг, через які немовля може народитися неповноцінним.

— Краснуха вагітної призводить до мутацій у дитини. Немовля може народитися із вовчою пащею, заячою губою. Якщо майбутня матір раніше не мала цього захворювання, їй обов'язково порадять зробити щеплення. Організм жінки під час вагітності працює за двох, тому уразливий до інфекцій.

Радить обстежитись на сифіліс та гепатит. Для їх виявлення достатньо здати кров. Ці недуги важко лікувати під час вагітності. Вони ослаблюють організм матері, дитині бракує поживних речовин.

— Обов'язковими є аналізи на групу крові та резус-фактор. Із негативним резусом більший ризик утратити дитину. Якщо не стежити за антитілами крові, може статися викидень.

Кров на ВІЛ під час вагітності здавати пізно — інфекція часто передається плоду. Цей аналіз слід робити обом партнерам до зачаття.

— У багатьох жінок виявляю ерозію шийки матки. Вагітній її лікувати небезпечно. Можна пошкодити м'які тканини, дитину буде важко виносити.

7

видів обов'язкових аналізів має здати жінка під час підготовки до вагітності.

 

 

Час пологів визначають за календарем

— Якщо вагітність не була плановою, встановити її термін допоможе календар циклу, — радить Наталя Бахматова. — Відрахуйте 280 днів від першого дня останньої менструації, й отримаєте приблизну дату пологів.

Визначені 40 тижнів — це середня тривалість вагітності. Дитина може розвиватися в утробі від 38 до 42 тижнів.

 

Зараз ви читаєте новину «Через краснуху народжують дітей із вовчою пащею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути