вівторок, 18 грудня 2018 05:30

Чай із куркуми стимулює імунітет

— Донька живе за кордоном. Тамтешній лікар порадив рецепт дієвого протизастудного чаю. Тепер наша родина так лікується. Кашель, може, і лишається. Але слабкість, відчуття розбитості, характерний головний біль і нежить як рукою знімає, — каже 59-річна Надія Дорошенко з Миколаєва.

Для чаю проти застуди й грипу знадобиться 250 мл води, 1 ч. л. порошку куркуми, по 1/4 ч. л. тертого кореня імбиру й чорного меленого перцю, мед і лимонний сік за смаком.

— У холодній воді розвести 1 чайну ложку порошку куркуми. Поставити розчин на середній вогонь. Коли закипить, зменшити. Залишити на 5 хвилин. Додати по чверті чайної ложки тертого кореня імбиру й чорного меленого перцю. Розмішати й лишити трохи, щоб охолов. Коли стане теплим, домішати меду й лимонного соку, — радить Надія Дорошенко.

Воду можна замінити зеленим чаєм. Це перетворить напій на зброю проти зайвої ваги. Чудовою альтернативою також є молоко. Якщо готувати куркумовий напій на його основі, корисні речовини зі спеції краще засвоюватимуться.

Не рекомендується куркумовий чай людям з дефіцитом заліза в організмі й жовчно- або сечокам'яною хворобою. Не підійде такий напій і хворим на запалення жовчних шляхів. Обережними варто бути людям із захворюваннями органів травлення. Пити куркумовий чай їм можна лише в невеликій кількості.

Зараз ви читаєте новину «Чай із куркуми стимулює імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути