понеділок, 25 червня 2012 05:00

Біль у колінах лікують травами

Катерина Болотна, 56 років, з Рівного важить 88 кг.

— Поправилася, бо пила гормональні ліки. Через рік почали боліти коліна. Сказали, що це ревматоїдний артрит. Лікар рекомендує схуднути й пройти курс зміцнення імунітету. Говорить, від цього теж суглоби ниють.

Лікар-ревматолог із Рівного Володимир Лісничий каже, проблеми із суглобами мають переважно повні люди з гормональними порушеннями, які довго працюють на ногах, на холоді. Частіше це жінки.

— Лише артритів є більше сотні видів. Причини різні і лікування теж. Запалення можуть викликати алергії й інфекції — хламідіоз, бруцельоз.

Ревматоїдний артрит буває через збої імунітету. Антитіла помилково атакують суглоби. Подагра — через поганий обмін речовин. Багато артритів пов'язані з недугами інших органів і систем — псоріазом, хворобами товстого кишківника. Подагра або ревматоїдний артрит — на все життя. Можна лише зняти гострий біль та сповільнити прогресування. Якщо не лікувати, суглоби деформуються, людина стає інвалідом. Таким хворим ставлять протези.

— Якщо суглоб "стрельнув" уночі, зніміть біль місцевою маззю або знеболювальною таблеткою. Вранці ідіть до лікаря. Він призначить потрібні дообстеження — рентген, комп'ютерну томографію, біохімічні, імунологічні, загальні, УЗД суглоба. Тоді можна розробити план лікування.

Вінничанину Миколі Гап'юку, 68 років, від болю у суглобах допомагає сіно. Набиває ним велику каструлю або відро, щоб було майже повне. Заливає водою на три чверті і ставить на вогонь. Коли закипить, зменшує полум'я, щоб у каструлі злегка булькало. Варить 15 хв.

— Витягаю з каструлі трохи трави, кладу у велику миску. Помалу розбавляю холодною водою, щоб було гаряче, але не обпікало. Ставлю туди ноги. Коліна обкладаю гарячою травою. Коли вистигне, підливаю з каструлі гарячого відвару, охололе сіно міняю на гаряче.

Процедуру робить перед сном. Одразу п'є чай з гілок малини та порічок 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Біль у колінах лікують травами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути