— Моя донька Даша дуже любить банани, — розповідає вінничанка 27-річна Ольга Копитко. — Їсть прямо на вулиці, як тільки купили. Як нема смітника, шкурки несемо додому. А якось удома, коли кума Надя до нас прийшла, викидаю пакет зі шкурками, а вона: "Ти що таке робиш?".
Кума розповіла, що бананова шкуринка — ефективний засіб від глистів. Її потрібно висушити.
— Приміщення має бути добре провітреним. Сушити не можна на сонці чи в духовці. Бо шкура потемніє. А треба, щоб золотавою була або ніжно-коричневою. Як висохла, на кофємолці перемелюю на порошок. Зсипаю у скляну банку. Даю того порошку перед їдою чотири-п'ять раз на день трошечки, на кінчику ножа.
Ольга говорить, слід приймати глистогінний порошок протягом трьох днів.
— Уперше чую за такий спосіб. Не радила б цього, — зауважує Тетяна Шеванюк, гастроентеролог вінницької міської поліклініки №3. — Банани і цитрусові дуже ретельно обробляють фізрозчинами, щоб нормально транспортувалися. У дітей є звичка обгризати бананову шкірку. Цього теж не можна робити. Перед уживанням лимони завжди обробляйте кип'ятком.
Коментарі
2