— Осінь — найкорисніший сезон для хворих на діабет. Зараз найбільше овочів, які містять клітковину. Позитивно діє на весь організм, — каже столичний ендокринолог Лариса Ніфонтова.
Овочі прискорюють обмін речовин. Клітковина нормалізує роботу кишківника. Вуглеводи всотуються повільніше. Це полегшує діабет.
— Не можна сказати, що чим більше в харчах клітковини, тим вони корисніші. Але діабетикам варто звертати увагу на список із трьох овочів. Баклажани можуть виводити з організму накопичені жири й іншу гидоту. Містять мінімальну кількість глюкози. Гарбуз знижує цукор у крові. Допомагає засвоїтись інсуліну. Кабачки прискорюють обмін вуглеводів.
Діабетикам радять їсти менше картоплі та буряка. Вони містять багато крохмалю і підвищують цукор. Помідори можуть знищувати корисні амінокислоти.
— З осінніх фруктів найкорисніші — яблука. Їхній пектин чистить кров від продуктів розпаду і стабілізує рівень інсуліну. Мають "негативну" калорійність, тому незамінні при схудненні.
Коментарі