пʼятниця, 23 квітня 2010 05:38

Аюрведа — коли знання і наука працюють у ритмі з природою

Автор: фото: Лариса Габрієлян
  19-річна киянка Олена (праворуч) звернулася до компанії Ю Ей Пі Фарма Прайвет Лтд з алергічним дерматитом. Працівник фірми радить Олені курс лікування Пюріном
19-річна киянка Олена (праворуч) звернулася до компанії Ю Ей Пі Фарма Прайвет Лтд з алергічним дерматитом. Працівник фірми радить Олені курс лікування Пюріном

Проблеми зі шкірою псують життя багатьом мільйонам українців, негативно впливаючи на їхній психологічний стан, занижуючи самооцінку та заважаючи нормально жити. Будова нашої шкіри настільки складна, що на перший погляд незначна причина може порушити її нормальне функціонування і призвести до захворювань.

Хвороби шкіри слід розглядати як загальну недугу організму, спричинену як зовнішніми — грибки, паразити, так і внутрішніми чинниками — порушення обміну речовин, функцій залоз внутрішньої секреції, захворювання внутрішніх органів. Тому лікування шкіри має бути комплексним.

— Саме такий підхід сповідує аюрведа — найдавніша з-поміж відомих систем охорони здоров"я. Її назва дослівно перекладається як "наука життя". Це вчення про встановлення балансу між розумом і тілом. Вона була визнана Всесвітньою організацією охорони здоров"я як ефективна система альтернативної медицини, — говорить Олександр Соколенко, практикуючий аюрведичний лікар, фахівець Київського центру фунготерапії. Він багато років на практиці успішно застосовує аюрведичні дієтичні добавки для лікування як шкірних, так і багатьох соматичних захворювань.

Аюрведичні трави мають унікальні енергетичні властивості. За традиційними специфічними формулами науковці змішують їх і отримують збори, які називають расаянами. Принцип їх позитивного впливу полягає в регулюванні природних процесів, що відбуваються в організмі, на клітинному рівні. На сьогодні вдалося відновити кілька формул найцінніших класичних расаян, які готуються за традиційними рецептами. Сьогодні це здійснює один із найвідоміших в Індії, а також у світі аюрведичний завод UAP Pharma Pvt.Limited.

— Дуже мудро підібрані давніми лікарями компоненти дієтичних добавок "Пюрін" і "Сарсапаріла" сприяють нормалізації обмінних і циркуляційних порушень на всіх етапах ушкоджень — від органів травлення до шкіри. Аналізуючи компоненти, що входять до складу цих препаратів, можна відзначити такі знамениті аюрведичні трави, як харітакі, амалакі та сарсапаріла, — розповідає Олександр Никифорович.

Харітакі живить нервову тканину, регулює функції товстого і тонкого кишечників, має протипаразитарну і бактерицидну дії, очищує кров від токсинів, нормалізує потовиділення, втишує свербіння шкіри. Амалакі — індійський аґрус — є світовим лідером за вмістом вітаміну С: у одному плоді — 3 тис. мг аскорбінової кислоти, що більше, ніж у лимоні та смородині. Тому амалакі є потужним антиоксидантом, імуностимулятором, має антибактеріальну та противірусну дії.

— Якщо говорити про такий складовий компонент, як сарсапаріла, то захоплює потужність його антибактеріального впливу. Ця трава, разом із антибактеріальною, противірусною має ще й протисифілітичну дію, що дуже актуально при лікуванні цієї патології як при внутрішніх, так і при шкіряних її проявах, — каже Олександр Соколенко.

До складу "Пюріну" і "Сарсапаріли" входять також спеції: імбир, куркума, кардамон, які успішно доповнюють лікувальні властивості трав. Імбир є потужним антибіотиком, регулює травлення, сприяє швидкому загоєнню ран. Куркума — джерело заліза, також є очисником крові від токсинів, холестерину, регулює рівень цукру в крові при діабеті. Кардамон — тонік для серця, мозку, регулює травлення, активізує функцію нирок. Такі компоненти, як солодка, алое вера, рутка, спаржа, барбарис, відомі як гепатопротектори — очисники печінки й відновники печінкових клітин.

— Окрім фітокомпонентів, до складу дієтичних добавок входить оксид сірки. Всі знають сірчану мазь — один із основних дерматологічних засобів для усунення паразитів і бактерій. Сірку з успіхом застосовують для боротьби з коростою та кліщами, — пояснює Олександр Никифорович.

Залишається лише захоплюватися, наскільки мудро поєднано компоненти у дієтичних добавках заводу UAP Pharma Pvt.Limited, де враховано всі тонкощі механізмів захворювань, починаючи від травлення, метаболічних процесів, до виведення токсинів з організму через органи виділення і шкіру. Ці формули відточувалися і перевірялися віками багатьма поколінням мудрих лікарів, що є гарантією якості й надійності.

Детальнішу інформацію про препарати "Пюрін" і "Сарсапаріла" можна отримати на сайті www.mudram.info або за тел. (044) 223 32 62.

Зараз ви читаєте новину «Аюрведа — коли знання і наука працюють у ритмі з природою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути