четвер, 08 липня 2021 13:27

Знайшли нову несподівану причину розлучень

Знайшли нову несподівану причину розлучень
Спостереження показали, що 68% розлучень відбулися протягом п'яти років після черепно-мозкової травми. Фото: pixabay

На якості життя позначаються будь-які травми, навіть якщо вони легкі.

Людина з черепно-мозковою травмою може страждати від головного болю, безсоння, поганого настрою, погіршення пам'яті, пише LWW.

Це позначається і на стосунках з людьми навколо, згідно із новим дослідженням. Фахівці виявили зв'язок між розлученням пари й черепно-мозковою травмою в партнера. Експеримент проводили багато років з великою вибіркою учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівність у стосунках визнали запорукою щастя

Спостереження показали, що 68% розлучень відбулися протягом п'яти років після черепно-мозкової травми. 39% пар розлучились в перший рік.

Найменш схильні до розлучення жінки старшого віку, які не вживали психотропні препарати. На ймовірність розлучення з чоловіком ніяк не впливала причина або тяжкість травми, рівень освіти, расова або етнічна приналежність.

За допомогою цього відкриття можна знаходити пацієнтів із високими шансами на розлучення після травми голови та надавати їм психологічну підтримку.

У здорових романтичних стосунках основними вважають повагу, довіру й вірність. Але дослідники встановили ще один важливий компонент. Учені опитали 181 пару, які були разом у середньому вісім років і жили спільно не менш ніж місяць. Вони заповнювали анкету, у якій ділилися різноманітними ситуаціями в стосунках.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли нову несподівану причину розлучень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути